спорт 16 апр. 2018

Петър Бараков от СК „Аригато“ донесе сребро за Приморско

Петър Бараков от СК „Аригато“ – Приморско направи успешен дебют на националния шампионат в Гоце Делчев. 

В състезанието взеха над 180 състезатели от 26 клуба от страната.
 
Дисциплина, добра подготовка, воля и хъс за победа - това  е малка част от качествата, които притежават приморските каратисти и благодарение на които жънат успех след успех на национални и международни състезания. 
 
Това показа и младият каратист, който излезе за първи път на татамито и се завърна със сребърното отличие. Той се изправи срещу трима съперника в категория до 38 кг при до 10-годишните и показа завидна техника във владеенето на бойното изкуство. Бараков успя да отстрани двама от противниците си, но в последната, финална среща отстъпи по точки. Класирането му на почетното второ място показа, че спортистите от СК „Аригато“ притежават качества на шампиони.  
 
Младият надежден каратист бе поздравен за отличното представяне и награден с купа, медал и грамота.
 
Спортът в община Приморско продължава да е обект на особено внимание. СК „Аригато“ – Приморско е един от клубовете, подпомагани изцяло от морската община. В него се обучават каратисти, ръководени от сенсей Христо Терзиев, семпай Лъчезар Димитров и семпай Николай Попов и под председателството на Мариан Кертев. 
Клубът е пример за това, как се постигат успехи, благодарение на добро сътрудничество и синхрон на работа между ръководството на Общината и треньорите.  
 
 

Още от: спорт


Още от: образование


Още от: здраве