образование 16 апр. 2018

Бургаски ученици ще мерят сили в конкурса „Аз готвя най-добре”

Ученици от Бургас ще участват в престижния кулинарен конкурс „Аз готвя най-добре”.

Младежите ще мерят сили със свои връстници от Сандански, Перник, Добрич и Стара Загора.

Инициативата се организира от Кулинарна академия HRC и българо-швейцарският проект ДОМИНО.

До 1 май учениците трябва да направят видео на тема „Вкусно, здравословно и красиво“, в което до три минути да покажат или разкажат интересни рецепти за ястия, виждания за авторско меню или дори мечтата си за собствен ресторант.

Жури от специалисти ще определи десетимата финалисти до 10 май. Единадесетият победител ще бъде избран след онлайн-гласуване в социалните канали на Академията и ДОМИНО, което ще прочете от 10 до 25 май.

Финалът е кулинарна надпревара и истинско готвене на 1 юни в кухнята на HRC, където шеф-готвачи на Академията и ръководителят на ДОМИНО ще определят най-добрите трима в конкурса „Аз готвя най-добре“.

Наградата за победителя е стипендия за обучение в Кулинарна академия HRC на стойност 2 000 евро. Отличените с второ и трето място ще имат възможност за обучение по програми на стойност 1  000 и 500 евро. 

В първото издание на конкурса през 2017 петима ученици от Професионална гимназия по туризъм ,,Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас бяха сред единадесетте финалисти. От две години по ДОМИНО върви обучение по професията „готвач“ и в момента за нея се обучават общо 172 ученици, като повечето от тях имат практически занимания и готвят в престижни ресторанти.

Още от: образование


Още от: политика


Още от: спорт