образование 22 март 2018 2018-03-22 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcWRJIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--a5852501429954e98d7ad1e5dd859cc1d8e0612c/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_30741.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Още една просторна детска градина отвори врати за децата в Бургас

Още една модерна детска градина вече очаква най-малките бургазлии.  Почти рухналият „филиал“ на ЦДГ „Ханс Кристиян Андерсен“  беше построен отново според най-високите стандарти за този тип образователна инфраструктура.

С официалното му откривате от община Бургас се надяват да задоволят нарасналите нужди за места в детски градини в един от най-населените жилищни комплекси „Лазур“. През тази година в заведението ще се обучават около 100 деца.

На мястото на порутените постройки на стария филиал се е появила модерна детска градина
„Филиалът“ разполага с модерни стаи за занимания, игри и почивка, с голяма зала за тържествени появи и събития, а в дворът му е обособен мини спортен комплекс. Настилките във всички помещения са от най-висок клас, покритията по подовете са антибактериални.
актовата зала в детската градина впечатлява със светлината и с простора си


Пред гостите, които уважиха откриването на детската градина кметът на община Бургас Димитър Николов призна ,че за него и екипа му е било много трудно преди една година да се преборят с недоверието на родителите. 

„Трябваше да подпиша една забранителна заповед, с която да забраня ползването на тази сграда. Точно преди една година трябваше да представим пред родителите новия проект. 90% от тях бяха категорично против това и казаха, че ще стачкуват и протестират и наистина пред Общината имаше протест. Въпреки всичко ние ги приехме и им обещахме, че след една година, ако метеорологичните  условия го позволяват и процедурите по ЗОП не ни попречат, ние ще имаме една прекрасна детска градина“ – върна лентата на събитията назад Димитър Николов и благодари на проектантите и на строителите за бързата и качествена работа и спазването на сроковете.
кметът призна, че детската градина е част от историята и на неговото семейство


Кметът сподели, че и трите му деца са се обучавали в „Ханс Кристиян Андерсен“.

Общината е предвидила средства за изграждането на още три детски градини. Едната от тях ще бъде открита през настоящата година, а през 2019 год. ще се построят нови две.

Коментари

образование ...


политика ...


спорт ...