различно 28 окт. 2017 2017-10-28 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdHRFIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--79d532f02c53e86274d374c62487b5ae2287418c/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_29344.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Хроники от Розовград 1.0

Код Розов.
Макар че доста от мъжете в нашия град носят черни анцузи и гледат лошо изпод  вежди, въпреки че немалко от жените имат черни корени в изрусените коси, гледат опулено за следващото селфи и цупят устни като хиалуроново кокошо дупе, макар че повечето неща стават на тъмно,  а санирани блокове протичат на светло, положението е розово. Винаги е такова.

Независимо дали на входа на матрицата сме изпили червеното или синьото хапче, накрая ни интегрират розови очила на главите и затова виждаме само през тях и само в розово.  

Така е в Розовград. Който не харесва Розовград е …гад.  Няма място за такъв гад в нашия град. Няма  и друг цвят. Само розов. И звуците са в розово. Думите, които ни казват и те са така оцветени. 

Как звучат розовите думи ли? Безсмислено.   

Тежка беше изминалата седмица за Розовград. Валя дъжд. Сив. Проливен. Безцветен. Но когато се смеси с розовото, навсякъде стана не’къв ужас , не’къв  ад.

Розовите велможи ни казаха, че никога, ама никога не бил валял такъв гаден дъжд.  

Отделни  вредни гадове обаче шепнеха по ъглите, че и друг път е имало такъв подобен валеж, останал в историята под името  „библейски потоп“. Дори преди две години наблизо пак имало такъв дъжд, ама не бил потоп, а бедствие, от което някои хора не са се спасили.

Според розовите старейшини  обаче и в библейските времена и преди две години  валежите били по-слаби, отколкото изсипалия се през седмицата порой върху  Розовград. 

Дори розовинарите  определиха случилото се като воден ад.

Адът, това са другите. Това кой гад, го беше казал? Май, Сартр, сатърът му ниеден.

Всъщност  няма воден ад, защото в ада вода няма. Само огън и огняри, които да поддържат адска температура.

На другия ден до потъналите под водата домове доплуваха от столицата  трима още по-големи розови велможи. И като пристигнаха, започнаха да ходят по водата с нови новенички защитни облекла и ботуши. 

На всеки дадоха по една добра дума. Обещаха да дадат и пари. По 300 гроша на всеки пострадал. Обещаха да потърсят виновните за потопа, за наводнението, де.  

Розовите велможи казват, че ще търсят виновните дотогава, докато ги намерят.

Чували сме, че Диоген няколко живота търсил, но не намерил човека, а по традиция в Розовград никога не намират виновните. Сигурно не знаят къде да ги търсят.

Ония лоши хора, на които розовите очила са избледнели, пак шепнат по ъглите, че Бог предупредил преди началото на библейския потоп Ной и го посъветвал да си построи плавателен съд. Ама, сега – казват  ония лоши хора, на които розовите очила малко са хлабави  - никой никого не предупредил. И хора и животни и къщи потънали под водата.                                                                                  

Аналагочен случай в наше село, пардон, аналогичен случай в нашия Розовград. Не губете ума и дума, ние ви даваме  дума, че нашта система    4-4-2 предупреди всички за наводнението и хората бяха евакуирани– казват важно големите розови велможи.

А откъде се появи тази вълна и защо ни заля – питат се хората и си наместват розовите очила, защото картините на наводнението са едни такива …кални и мътни и черни и май не са никак розови.

Вълната дойде извън Розовград  и наш’та система 4-4-2 го показа и доказа– отвръщат розовите велможи. Пък после добавят доброто старо:

Който не харесва Розовград  е …гад. 

И какво им остава на хората в Розовград. Наместват си интегрираните  на главите им розови очила, нагласят розовите слушалкии слушат избрани розовини, а уморените розовинари изваждат розовите свирки от устата си и отиват да пийнат нещо, защото вкусът на розовините е горчив.

Над Розовград град пада розовият залез. Кодът за времето естествено е розов.

Желаем ви розови сънища. Само някой да е посмял да се събуди.

Автор: Красимир Калудов
Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...