различно 20 юли 2016 2016-07-20 2020-03-23 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBaXdwIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--60641024f2551638efad7c8522e0a988008f3bbe/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_292.jpg

Burgas Reporter Ltd.

БДЗП организират лятна бригада „Атанасовско езеро:Презареждане"

Българско дружество за защита на птиците (БДЗП)  организира природозащитна бригада под надслов „Атанасовско езеро: Презареждане“.
 
Тя ще се проведе от 19 до 28 август на поляната на Северните солници, където всички ентусиасти, обичащи летните приключения, ще се установят на палаткови и базови лагери.
 
Атанасовско езеро е лагуната на безбройните ята, на ослепителната сол, на „Точката“ (емблематично място за наблюдение на есенната миграция на птиците) и на бригадата. Лагуната на пурпурните води и на солничарите, събиращи солта е едно от последните диви места в България.
 
Ако сте млад (по дух), ако сте работлив, ако сте любител на птиците (и не само), ако ви се лежи в лугата, ако ви се коси тръстика, ако ви се строят острови – това е вашето лятно приключение, призовават организаторите.
 
Лагерът ще предлага ранно ставане и осигурена закуска, работа (до обяд) и обяд, почивка и арт занимания (по желание) разходки, плаж, плуване, лекции и презентации по екологични, пътешественически и други теми, лагерен огън и китари (ако има музиканти сред вас); Фестивал на солта, който ще се проведе на 26 август.
 
Всички участници трябва  да са на възраст от 18 + (ако непълнолетни да бъдат с придружител и да имате декларация от родител; да следват правилата в лагера; да си организират сами пътуването до лагера (с влак, автобус, споделено); да си носят работни дрехи (стари кецове, тениски и бански), репелент против комари;  бинокъл (по възможност), челник или фенерче, музикални инструменти и други забавни пособия, да имат спален чувал, шалте и палатка или да сигнализират, за да им бъдат осигурени.

 Таксата за участие в бригадата е 20 лв. За членове на БДЗП (може да станете член на място при заплащане на таксата) и 45 лв. за всички останали.
 
 Важно е желаещите  да попълнят формуляра за участие и да го изпратят до 10 август на e-mail:atanasovsko.ezero@bspb.org.  До 14 август ще получат обратна връзка.

Атанасовско езеро: Презарежданесе организира от Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) в рамките на проект „Солта на живота“, изпълняван от Българска фондация Биоразнообразие, Черноморски солници АД и БДЗП и финансиран от програма LIFE+ на Европейската комисия.
 

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...