различно 15 апр. 2017 2017-04-15 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbDgrIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--2ec2e88d19aa0f8ff528873658edcb93df11bc72/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_27429.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Битата Красавица от Звяра, патриотите, пенсиите, козирката, уранът във водата и други фрагменти в Страстната седмица

Ама, че начало на седмицата. Рухна козирка на жилищен блок в Сливен. И най-страшното е това, че няма виновник.

Но и хубавини се случиха. Еврокомисарят Вера Юрова каза, че правосъдните системи на България и Румъния не били по-лоши от тези на останалите европейски държави. Е, хубава работа. Мадам Юрова да се разбере тогава с Христо Иванов, който искаше да прави реформа на правосъдната система? Да не я пипа, щом си е толкоз хубава.

Преговарящите от ГЕРБ и обеднените патриоти, туй де обединените патриоти се разбраха по четири теми. Особено радостно прозвуча новината, че са постигнали пълно съгласие по темата за младежта и спорта. Вероятно едните са предложили да се върнат селските спартакиади, задължителните сутрешни физзарядки и манифестациите, а другите са предложили да се построят нови физкултурни салони към всяко училище. И за пенсиите ще се разберат. Едните ще предложат минимални пенсии от 300 лв, а другите ще предложат най-ранното пенсиониране да става на 93 години.

Бургаският кмет щял да става кръстник на 100 бебета. Това го израпортуваха бодро всички местни медии. Ама никой не обясни, че според каноните жената на кмета автоматично и тя става кръстница, което пък означава, че от следващия Великден могат да чакат кръщелниците си на гости всяка година, докато свят светува.

……………

Втори ден мина в глупави разсъждения за това кой е виновен за рухването на козирката в Сливен. А отговорът е пред очите на всички. То е ясно. Чудя се как не са сетили да посочат като основен виновник правителството на Пламен Орешарски. Няма вариант да не е той виновен и за това. А Иван Костов защо не вдига ръка? Какво се крие. Той също е вечният виновник за всичко.

Чуха се теории за това как Цецка Цачева щяла пак да стане председател на Народното събрание. Ако четем внимателно закона, излиза, че това са теории на глупостта, ама то в наше село някои четат законите тъй, както дяволът чете евангелието.

А иначе наскоро гледах новата версия на филма „Красавицата и Звяра“ . Гледах Звяра и си мислех за Волен Сидеров. Доскоро всички го ругаеха и го определяха като звяр, а сега стана …е, не е красавица, а почтен и достоен партньор в бъдещата управляваща коалиция. Виж Йосиф Кобзон по-успешно може да бъде приет за ролята на партньор на Красавицата.

И пак се сещам за критиците на правосъдната система у нас. Само за миг да си представят, че у нас правораздаването вземе, че стане ефективно като в…като в…в Китай, недай Боже. Чу се, че в Поднебесната империя пред миналата година били изпълнени повече смъртни присъди отколкото по целия свят. Брей, там реформите и борбата срещу корупцията са особено болезнени, значи.

Е, това вече е супер новина. В Пловдив щели да строят опера, ама по-хубава от тази в австралийския град Мелбърн.  Заради това щяла да струва 60 млн. лв. И веднага се намериха завистливи твари, които сложиха прът в колелото на прогреса с прозрението, че единият от участниците в проекта някога в миналото си бил свинар. Е, и? Че той и Ивайло първо е бил свинар, пък чак после е станал цар български. Така че свинщината в българската политика и в българския бизнес е многовековна. Какво се косите.

…….

Корнелия Нинова отказа на Бойко Борисов. Той я покани на председателски танц, предложи и да стане председател на Народното събрание, а тя отказа. Ами, умна жена е. Там където е стояла Цецка Цачева, друга жена ще бледнее. 

…………..

За протокола. Тайната вечеря се е състояла в сряда. Защо обаче я наричат тайна, след като пълни подробности за нея знае цял свят? 

Виж защо във водата на Хасково има уран, това вече е наистина е тайна. Значи на държавата Иран наложиха такива тежки санкции заради тайната им програма за обогатяване на уран, а нашите хасковлии решили да си обогатяват питейната вода с този тежък метал. Ненормална история. Горките хора. Санкцията за тях е, че са се родили в една странна държава.

Патриотите увеличиха минималните пенсии, ама пък това накара другите пенсионери да поискат и те увеличение. Патриотите обаче се изсулиха като връв от гащи и оставиха ГЕРБ да се обясняват.

Нито една партия обаче не даде обяснение защо годишно българското население се топи с около 50 000 души и че 73% от българите живеят в градовете.  Тогаз единственото обяснение е, че причината за това изчезване на хората са…партиите.

Ама тъй и тъй сме по темата за политиката, бая стряскащо си прозвуча това ,че май ще вземат сградата на СДС в столицата. Надявам се, че някои червени санкюлоти няма да я съборят и да пишат край нея „Тук ще се танцува“…казачок.

…………

Открих стряскащо съвпадение. Кажи речи по едно и също време американците пуснаха „Майката на всички бомби над Афганистан“ в името на световния мир, а у нас управляващата коалиция пусна „Майката на всички управленски програми“ в името на развитието и просперитета на България. Дано ефектът от двете събития не е сходен.

Стряскащо прозвуча и това, че според едни вестоносци замъкът край Равадиново изпреварил в някаква класация замъка Уиндзор. Мда…май не сме усетили, че някаква бомба е поразила тайно мозъците ни.

Само за миг си помислете колко бетонови възли щяха да работят у нас, ако България беше все още на три морета. Що бетон щеше да се излее по всичките тези брегове. А сега гърците, албанците и хърватите ми се хвалят с някакви пусти плажове. Направо да им се чуди човек защо не са застроили първата си линия?

Но понеже дните са такива, изпълнени с чудеса, ви споделям едно от тях.

Надявам се след рекламите да са изкарали плащеницата“. Като чух как ТВ водещата Гала казва тези думи и нещо ме накара да се прекръстя.

И накрая от Страстната седмица ще запомним страстната проява на онази персона Динко от Ямбол, който преби приятелката си. С това самообявилият се за господар на границата юнак показа, че може да бие не само бежанци и мигранти, но и жени. Какви герои имаме, ей.

автор: Фрагментий
Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...