различно 07 ян. 2017 2017-01-07 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBaUU2IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--cab4110a24fca43e1f5d4a6a9b22d0a4a4f14d14/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_26426.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Някои от най-неадекватните реакции на бъдещите татковци

Децата са най-големият дар, който природата може да даде на човек. 

Навярно няма нормален родител, който да опровергае това твърдение. Понякога обаче новината за бъдещо бебе води до „шок” татковците, които реагират меко казано неадекватно.

Представяме ви списък с някои от най-неуместните реакции, които някои мъже показват, когато разберат, че ще стават баща.

1. „От мен ли е?”
Понякога дори и най-съобразителните мъже могат да направят неуместно изказване от подобен тип, дори и да нямат никаква причина да смятат обратното. Но да не бъдем твърде сурови – все пак татковците са една идея по-ощетени, за разлика от майките, при които въпросът „От мен ли е?” никога не стои на дневен ред.

2. „Ще го задържим ли?”
Едва ли това е мечтаната реакция, която една бременна жена може да получи от бащата на детето си, дори и тя самата да си задава същия въпрос. Не бързайте да се ядосвате, повечето мъже бързо свикват с мисълта.

3. „Ама сигурна ли си, че си бременна?”
В този случай може би е добре да разполагате с някакъв доказателствен материал – като например тест за бременност с две чертички или пък снимка от ехографско изследване. Ако все пак неуместните коментари продължават да валят с въпроси от типа „Ама как така е станало от първия път?”, може би е добре да извадите и научна литература по темата.

4. „Трябваше да се сетя, напълняла си!”
Тази реплика може да бъде леко смущаваща, особено, ако любимият ви гордо заяви, че нищо не му е убягнало и е забелязал ОЩЕ ПРЕДИ ТРИ месеца, че сте напълняла, а вие сте бременна едва от три седмици.

5. „Шегуваш се, нали?”
Ако ви стане неприятно от подобен тип реакция, може пък наистина да се пошегувате – например, че очаквате близнаци.

6. „Не можем ли да го отложим за известно време?”
Тук ще се наложи да бъдете напълно откровени и да обясните, че дори и да положите всички усилия, това с отлагането няма да се получи.

7. „Май ми прилоша!”
Е, ако вашият възлюбен вземе, че пребледнее от новината, не ви остава нищо друго, освен да му донесете чаша вода и малко Валидол. Погрижете се за него и не го съдете строго – на него също му предстои да става свидетел на чести прилошавания, особено сутрин.

8. ТИШИНА (казано иначе – пълно мълчание)
Не изпадайте в паника, ако спътникът ви в живота или просто бъдещ татко на детето ви се вцепени от новината и загуби ума и дума. Може би е по-добре така, вместо някоя от гореизброените реакции. Докато го чакате да осмисли информацията, може да подремнете или да изгледате някой сериал.

Към татковците – моля, не ни се сърдете, този текст цели да развесели, както нас, така и вас. Ние знаем, че се справяте чудесно и сте незаменими помощници, пък било то и с някои необмислени реакции, за които след време ще си спомняте с усмивка.

Източник: roditel.bg

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...