спорт 16 дек. 2016 2016-12-16 2016-12-16

Burgas Reporter Ltd.

Ватерполистки се калиха на Никулденския турнир

„На турнира в Бургас победи водната топка” – С тези думи председателят на СКВТ „Черноморец” Петър Йонов закри второто издание на Никулденското състезание по ватерполо.

В надпреварата участваха само отбори от дамското направление. На басейна в комплекс „Меден рудник” с много настроение и необременени от резултатите в срещите един срещу друг играха съставите на „Арда” /Кърджали/, „Ботев” /Враца/, „Локомотив Н.Н.”, „Славия”, и домакините от „Черноморец”, които съвместно с община Бургас са организатор на спортната проява. 

Турнирът беше полезен както за състезателките, така и за техните треньори, които изпробваха възможностите на всички резерви и приложиха различни тактически постройки. Зрителите видяха интересни мачове, изпълнени със заряд от ентусиазираните състезателки.

„Напрежението в държавното първенство е голямо. Затова искахме отборите да играят по-освободени. Ще продължим да развиваме женската водна топка в Бургас и това е пътят, който трябва да извървим. Колегите също са ентусиазирани и също като няс смятат, че има перспектива. Идеята ни е да се създаде верига от турнири, да провеждаме и съвместни кампове,” каза Петър Йонов.

Относно представянето на бургаските ватерполистки треньорът на девойките сподели:

„Момичетата все още не могат да реализират труда, който полагат по време на тренировки. Всички в отбора са на едно ниво, без ярко изявени състезателки. Имат дефицит от самочувствие, но ще го натрупат. Клубният ни календар е наситен от турнири, а опит и самочувствие се трупат в мачове, като срещу националните отбори на Турция, Сърбия, които изиграхме. Продължаваме да работим с женското направление. Задачата е трудна, но няма да се откажем въпреки трудностите, които срещат и колегите от другите видове спортове”.

Мачовете от турнира бяха ръководени от състезатели на бургаския клуб, които се справиха отлично. Прощъпулник в съдийството направиха 18-годишните Филип Славов и Николай Тодоров.


Коментари

спорт ...


образование ...


здраве ...