различно 14 юли 2016 2016-07-14 2020-03-23 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdFlvIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--327ef66152df36fdf7d13e3eb73bed65a0fdef55/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_196.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Край на голотата по бургаските улици

Разхождането в центъра на Бургас без дрехи, гол до кръста или бос (без обувки и джапанки) може да се превърне в табу за жителите и гостите на града.

Това поне е предложението, което е внесъл за разглеждане в местния парламент общинския съветник от ГЕРБ Румен Ангелов.

Той предлага глобата за онези, които се разхождат в непристоен външен вид по улиците, да бъде от 100 до 300 лв. Предложението е забраната да важи за карето, заключено между бул. „Демокрация” , бул. „Сан Стефано” и бул. „Мария Луиза”, бул. „Иван Вазов” и ул. „Булаир”. 

Забраната се отнася и за посещенията на официалните институции и обектите, свързани с предоставянето на административни, образователни и обществени услуги, както и за местата, предвидени за обществен отдих, култура и комуникации. 

Ангелов мотивира искането си с това, че неприличното облекло (или липсата на такова) уронва престижа на Бургас, който няколко пъти е обявяван за най-добър град за живеене.

nakedcode III.jpg 130.36 KB
„През последните години в Бургас сме свидетели на едно поведение, което е в разрез с моралните норми за нормален външен вид и поведение. Това е ходенето без дрехи и с боси крака на лица от мъжки и женски пол в ЦГЧ, което смущава и нарушава спокойствието на гражданите на Бургас. Подобни гледки по центъра уронват престижа ни като най-добър град за живеене в лицето на всички туристи, които ни посещават всяка година. В ЦГЧ се намират голям част от туристически обекти и голяма част от официални институции,които се посещават ежедневно от огромен брой хора. Почти всички от тези обекти имат свой вътрешни правилници, с които ограничават достъпа на подобни лица, но тези разпоредби не могат да се приложат върху улиците и пешеходните зони в непосредствена близост около тях. От началото на летния сезон тази тема започна да представлява силен обществен интерес и все повече граждани изразяват възмущението от подобно поведение и настояват за предприемане на ограничаващи мерки“, смята Румен Ангелов.

Припомняме, Бургас бе един от градовете, които вече забрани носенето на бурки и дрехи, които скриват лицето и затрудняват идентификацията. 

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...