различно 10 юли 2016 2016-07-10 2020-03-23 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbnNvIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--23ee19fb7dcf1100a32eff0569b875cc90c41dab/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_113.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Фрагменти: Шуробаджанаци, задължителна казарма, викинги, любовта на Цецка и други щуротии

Нямаше си друга работа проф. Божидар Димитров, че обяви руснаците не за славяни, а за викинги. Тази теория за произхода на видовете...руснаци била много стара. Добре де, ама не мисли ли изтъкнатият учен, че с тези си думи тотално ще ошашави такива изтъкнати почитатели на пан славизма като г-н Сидеров. При това положение той вече трябва да кани на партийните си конгреси не славянския евреин Йосиф Кобзон, а викингската певица Бьорг...щом повелята е такава.
 
С тъжно изражение на икона г- Цветан Цветанов призна, че управляващите имали вече кандидат за президент, ама нямало да го кажат, за да не го обругаели зълодяите. Другите партии също скриха своите кандидати. Както е тръгнало, ще стане като в индийските сватбени традиции. Избирателят ще види булката, пардон президента, чак след изборите.
 
.................
 
Британският националист Найджъл Фарадж си хвърли оставката като лидер на британските националисти, защото делото на живота му вече било изпълнено. Човекът изкара държавата си от ЕС, срути Британската империя и каза „Искам си живота обратно”...Мда...за пореден път историята показа и доказа, че националистите винаги имат срок на годност, който настъпва тогава, когато не остане какво повече да развалят около себе си.
За България значи има надежда. Явно не всичко е загубено и провалено, щом колегите на Фарадж са още по работните си места. Има какво да срутят.
 
...................
 
Пръкнаха се два отбора с името ЦСКА. Няма да се уморя да повтарям, че в България всичко се дели, само лудостта се умножава.
...................
 
Сетих се за старите социалистически кинопрегледи, в които диктор с тържествен глас обясняваше на зрителите в киносалоните как другарката Станка от някакво село станала първенец в млеконадоя.. От една интернет агенция обясниха, че селяните от село Драгана се чудели дали тяхната любима Цецка нямало да стане президент...и още разправят, че Цецка като момиче се залюбила с едни момък и се взели...ама, моля ви се...защо прекъсвате с въпроси „Коя е Цецка?” Ами, първата дама в родната политика според конституцията, самата Цецка Цачева. Та, тя според селяните била гордост за селото и...и като прибавим към тези безспорни и прекрасни качества умението и да пее тотални хитове от типа на „Герб, герб, цъфнал герб”, ами тя направо е готова за...готова е за героиня от социалистически кинопреглед. Какво казвате? Тя била комсомолски секретар ли? Ами, ето още едно доказателство, че тя е орисана да бъде водач на широките народни маси.
.............
 
Разкриха, че бившият външен министър Младенов рапортувал през посредник на тогавашния държавен секретар на САЩ, че България ще занули проекта за АЕЦ Белене. И голям вой се вдигна. Какво тук значи някакъв си атомен реактор, когато българо американската дружба е по-важна, отколкото слънцето и въздуха за всяко живо същество. Не, това май беше за българо- съветската дружба. Всъщност винаги се е оказвало, че българските политици са много дружелюбни и винаги имат дружба с някакви други държави...А съвсем накрая се оказва, че тази дружба винаги ни излиза през носа.
 
.......................
 
Исландката Асдис Ран, която спечели завинаги българските мъже с няколко свои събличания пред камера, сподели, че ако исландските футболисти бяха победили френските си съперници, щяла да се съблече гола...пред камера естествено. Странно...бях останал с впечатление, че тя поначало си стои дибидюс, а сега се оказва, имала и дрехи в гардероба си. 
Пък Николета Лозанова се съблякла без повод...поне това стана ясно от някаква възторжена дописка за поредната и непредизвикана от нищо полугола фотосесия.

Всуе се морите. Волен Сидеров още през миналия век се снима гол, което и тогава и днес си звучи доста притеснително.

...............

Големи спорове кога да са президентските избори. В края на октомври или в началото на ноември. Чудни хора. То няма още кандидати за президенти, а те се дърлят за датите.

..............

Първоначално наистина прозвуча стряскащо новината, че общински съветник от Пловдив имал оценка 2.63 на матурата по български. Човекът завършил между капките средното си образование, но иначе бил член на общинската комисия по образование...

После се чу, че бил от Реформаторския блок.  Ееее, тук значи било заровено кучето. Разгеле, значи реформата в образованието е приключила успешно. Двойкаджиите вече са поели отговорността за образованието. Днес в Пловдив, утре и в други градове.

Какво казваше Моканина? Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже!!!

Ако не знаете кой е Моканина, направо сте готови за общински съветници в Пловдив.

...........

Около 500 венецуелки атакуваха пограничен град в Колумбия, за да купят тоалетна хартия и сапун. Мдааа...другарите комунисти и техният вожд Мадуро, с извинение, леееко о...о...оцапаха  положението във Венецуела. Доскоро се славеха с най-много носителки на титлата Мис Свят на глава от населението, а сега оглавиха класацията за най-много необърсани...на глава от населението. Аналогичен случай в наше село. В стари времена в България нарастващите нужди на широките народни маси от забърсване превърнаха вестниците в заместител на липсващата тоалетна хартия. Вероятно за дисидентите е било перверзно удоволствие  да използват първа страница с портретите на членовете на Политбюро за по-особени ...хм...нужди.

................

От Патриотичния фронт поискаха да се върне наборната военна служба. Искали всеки младеж и всяка девойка да ходи в казарма между 4 и 6 месеца. Брей...на вносителите на законопроекта за връщане на казармата, ако им изпратят синовете и дъщерите в поделението в Звездец, ще трябва да спят на плаца, защото там всичко е ограбено. А на военното летище в Равнец не само самолет, ами и комар не може да кацне ,защото ще си счупи крак. 

Връщане на задължителната казарма??? Звучи като връщане на 4.5 млрд лв от онази изтърбушената банка КТБ. Ще ги върнат, ама някой друг път. А иначе вносителите да дадат личен пример и от депутатските банки да отидат три месеца запаз в Звездец.

................

Съдът отказа да регистрира новата партия на бившия лидер на ДПС Лютви Местан. Отсъдиха ,че името и ДОСТ е турска дума, с персийски корени. Отказът за регистрация бил лоша новина за България - пък рече и отсече Местан. Ако беше традиционно екзактен, трябваше да рече, че е лош хабер.

В един и същи ден културни дейци и футболисти от ...хм...от един от многото отбори с име ЦСКА писаха до премиера. Направо като казаците, които писали до турския султан. Историята мълчи дали султанът е отговорил. А ББ си замълча.

..................

Министър Лукарски назначил директорски борд от петима души на старозагорското летише, където имало трима работници. Хората започнаха да се чудят това вид икономическа реформа ли е или висш пилотаж или...недайси боже шуробаджанащина. Ама министърът обясни, че щяли да идват китайци и трябвало да преговорят с директори, а не с читачката. Аха, ами ако дойдат и други инвеститори на старозагорското летище? Аз ако съм на мястото на министъра, ще назнача още петима директори. По случайност и те ще бъдат от моята партия.

................

ББ предложи Черно море да станело демилитаризирана зона. Пак почнаха да се подиграват , ама никой не се замисля, че идеята на премиера е гениална. Без да пукне пушка, ние ще сме победители, защото в момента най-смешният военен флот е нашият. А Черно море като стане зона без военщини, тогава ще сме равни на останалите и на първо място по...да речем по бетонизиране на крайбрежието.

Желая ви мирна и слънчева седмица

Ваш Фрагментий

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...