образование 08 юли 2016 2016-07-08 2016-12-07

Burgas Reporter Ltd.

Университет „Проф. д-р Асен Златаров” с пет нови специалности

През новата академична година бургаският университет „Проф. д-р Асен Златаров” ще обяви прием за пет нови и атрактивни специалности.

Висшето учебно заведение дава възможност за обучение в „Химични технологии и психология на кризисните ситуации“, „Технология на материалите и мениджмънт“, „Електроника и автоматизация на възобновяеми енергийни източници“, „Техника и технологии в транспорта“ и „История и психология“. 

Новите специалности са съобразени с търсенето на квалифицирани специалисти в момента, както и с перспективите за развитие в по-дългосрочен план.

За учебната 2016-2017 г. Университет „Проф. д-р Асен Златаров“-Бургас е готов да приеме общо около 1000 студенти за субсидирано от държавата обучение и 490 студенти срещу заплащане. Учебното заведение предлага 33 бакалавърски специалности от  17 акредитирани професионални направления. 

„Всички специалности, по които е обявен прием, са акредитирани; дипломите се признават и у нас, и в чужбина. При желание от страна на дипломиралите се студенти, може да им бъде издадено и европейско дипломно приложение.”, обясни ректорът на учебното заведение доц. д-р Магдалена Миткова.  

Тази година университет „Проф. д-р Асен Златаров“ за първи път обявява прием за обучение срещу заплащане за образователно-квалификационните степени „професионален бакалавър“ и „бакалавър“. Целта е да се отговори на засиления интерес и необходимостта от кадри в следните специалности:

 - История и психология – 10 редовна форма на обучение
 - Българска филология – 20 редовна форма на обучение 
 - Стопанско управление – 5 редовна и 5 задочна форма 
 - Туризъм – 10  редовна и 15 задочна форма 
 - Организация и управление на хотела и ресторанта – 20 редовна и 10 задочна форма 
 - Химия – 5 редовна форма  
 - Екология – 5 редовна форма
 - Компютърни системи и технологии – 2 редовна форма 
 - Мрежови технологии, мултимедия и дизайн – 8 редовна форма
 - Индустриален мениджмънт - 10 редовна и 10 задочна форма 
 - Медицинска рехабилитация и ерготерапия – 10 редовна форма 
 - Рехабилитатор – 3 редовна форма.

След като бъдат запълнени местата, субсидирани от държавата, останалите извън класацията кандидат-студенти ще могат да се обучават срещу заплащане. За целта те трябва да подадат документи от 20 юли до 4 август. Класирането ще бъде обявено на 9 август. 
Коментари

образование ...


политика ...


спорт ...