култура 26 авг. 2016 2016-08-26 2016-12-07

Burgas Reporter Ltd.

Мастър Фест ще изкушава сетивата ви с жива бира, биовина и веган торти

Жива бира, маркови и биовина, автентичен мед, хляб с квас и веган торти, рисунки с къна и още много изненади ви очакват на Мастър Фест през септември.

Фестивалът събира под един покрив традиционното с новаторското, като провокира интереса към културно-историческото наследство с  характерни за региона традиции в производството на храни, напитки и занаятчийски продукти. 

Събитието ще се състои на 3,4 и 5 септември във експо център „Флора“ – Бургас.

Екипът на Пивоварната /The Brewery,ще ви представи  уникална жива бира, наречена неслучайно "VERITAS" (Истина), приготвена на място по класическа технология. Съставът е само от малц, хмел, вода и дрожди.
 
Щандът на "Енотека" , който работи с голяма част от българските изби и  най-големите вносители на чуждестранни вина и марков алкохол, ще ви очаква със селекция от най-добрите вина.  

За пореден път ще може да вкусите на място продуктите на Mama's - айвари, сладко от смокини и орехи, лютеница.
 
На 3-4 септември София Касимова ще рисува с къна върху вашите тела. Рисуването с къна - махенди, е старо, колкото и самата ведическа култура. В Индия често можете да видите жените да оцветяват плътно стъпалата си в червено, отдавна открили свойствата на къната срещу напукване на кожата. 

Коментари

култура ...


региони ...


различно ...