култура 24 авг. 2016 2016-08-24 2016-12-07

Burgas Reporter Ltd.

Младежи от 23 страни се включиха във фестивал, посветен на световния мир

Над 200 младежи от 23 държави се събраха в Китен (община Приморско) за осмото издание на Фестивала „Ние сме за мир в целия свят!”.

Форумът се организира от Правителството на Ямало - Ненецкия Автономен Окръг на Руската Федерация. Инициативата стартира на 22 август и ще продължи до 27 август. 

Целта на фестивала е да се развие международното младежко сътрудничество и да се популяризира идеята за мирно съществуване.

В рамките на фестивала са предвидени много срещи и тренинги с експерти от регионално, национално и международно ниво, в това число хора на изкуството, изтъкнати творци и преподаватели. 

Работата на форума е организирана по четири основни направления - „личностни компетенции“, „проектни техники“, „управление на обществени неправителствени организации“, „руския език в рамките на културния обмен и диалог“

Основна част във фестивалната програма заемат прояви, свързани с годината на насърчаване на младежката активност и предприемчивост в Русия и на Годината на Руското Кино.

Почетен гост на младежкия Форум-Фестивал ще бъде Владимир Меншов - световноизвестен руски режисьор, актьор, заслужил артист на Руската Федерация, носител на много държавни и международни награди и „Оскар“ за лентата „Москва не вярва на сълзи“ в категорията „Най-добър чуждестранен филм“.

Жители и гости на Приморско ще имат възможност да видят филма на Владимир Меншов на 25 август на откритата градска сцена от 20:00 часа. Режисьорът лично ще произнесе слово преди прожекцията, която ще бъде безплатна. 

Коментари

култура ...


региони ...


различно ...