култура 06 юли 2016 2016-07-06 2016-12-07

Burgas Reporter Ltd.

Несебър се побратими с град Караганда по скайп

Несебър се побратими с казахстанския град Караганда, и то по скайп. 

За първи път в историята на международните си отношения градът на ЮНЕСКО подписа споразумение за сътрудничество виртуално, чрез конферентна видио връзка през интернет. 

Кметовете Николай Димитров и Нурлан Аубакиров подписаха документа едновременно в реално време.

 „Всеки договор за побратимяване открива нови широки хоризонти за приятелство и сътрудничество между хората и е в основата на просперитета на градовете. Обмяната на опит и добри практики в сферата на местното самоуправление и опазването на културно-историческото наследство допринасят за развитието на местната икономика, туризъм, култура, спорт и опознаване на народите ни.Сигурен съм, че започналите вече съвместни проекти като международния фестивал за хора с увреждания „Несебър без граници“, както и представянето от Негово Превъзходителство Посланика на Република Казахстан Темиртай Избастин на фотоизложба „Съвременен Казахстан“, са вече едно хубаво начало за още по активни и полезни взаимоотношения“, заяви кметът на Несебър пред своя колега.

От своя страна кметът на Караганда Нурлан Аубакиров заяви, че освен в сферата на културата, образование и туризма, в бъдеще двете страни могат да си сътрудничат в областта на  здравеопазването и бизнеса.

Коментари

региони ...


здраве ...


култура ...