политика 15 фев. 2024 2024-02-15 2024-02-15 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBaHFCIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--fd7d12b2883cdba666617d05d78285105d4d1fa9/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20231113_124736.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Предложения на съветниците „ПП – ДБ“ получиха финансиране от бюджет 2024

Предложения на бургаските общински съветници от „Продължаваме Промяната – Демократична България“ получиха подкрепа по време на обсъжданията на Бюджет 2024 от представителите на повечето политически сили в Общинския съвет.

В резултат на приемането на една от докладните на д-р Мартин Кръстев, Дилян Георгиев, Красимир Калудов и Христина Хаджиатанасова общинската администрация пое ангажимент да изгради съоръжения за достъпност на хора с увреждания или да обнови вече съществуващите в съответствие със законовите изисквания.

Целта е да бъдат отстранени пропуските свръзани с достъпността до различни институции и обществени сгради, сред които Комплексен онкологичен център – Бургас“ , „Специализирана болница за активно лечение по пневмофтизиатрични заболявания – Бургас“ , „Център за психично здраве „Проф. Ив. Темков“ , „Диагностично-консултативен център I”, „Диагностично-консултативен център II“ , „Медицински център I”, „Медицински център II” и „Дентален център I – Бургас“.

Местният парламент подкрепи, а общинската администрация възприе предложението на председателя на спортната комисия Красимир Калудов да се осигурят 20 000 лева за ремонт на съществуващата лекоатлетическа писта в спортния комплекс в „Славейков“, както и да се осигури допълнително финансиране в размер на 215 000 лева за ДЮШ на професионалния футболен клуб „Черноморец 2019“ и 20 000 лева за ДЮШ на футболната академия „Бургас спорт“

Мнозинството от съветниците гласува „ЗА“ предложението на д-р Кръстев за въвеждане на мерки за превенция на рака на устната кухина и езика. Предложението предвижда програма в три стъпки, която включва информационна кампания, обучение на лекари по дентална медицина и Месец на отворените врати в Общинския дентален център, където бургазлии ще могат да получат безплатна консултация.

С получената подкрепа на предложенията на „ПП-ДБ“ беше осигурено обновяване на подлеза, свързващ кв. „Изгрев“ и „Зорница“ под бул. „Никола Петков“, а общинската администрация изрази готовност да започне ремонт на ул. „Ангел Димитров“ в кв. „Сарафово“ и да постави улично осветление в първия възможен момент. Ремонти ще бъдат започнати и на ул. „Ангел Димитров“ в кв. „Сарафово“, също ще се постави улично осветление. Беше възприето и предложението за реконструкция и ремонт на уличната мрежа с подмяна на осветлението с енергоефективно на ул. "Д-р Нидер", ул." Ивайло", ул. "Дебелт". От администрацията изразиха готовност да стартират ремонтни дейности и на ул. "Пробуда " след приключване на работа там на ВиК.

В най-кратък срок решение ще бъде намерено и за конфликтната точка между ул. „Шейново“ и ул. „Цар Иван Шишман“. По предложение на съветниците от „ПП – ДБ“ предстои да се поставят съответните пътни знаци за регулиране на движението, така че движещите се пътни превозни средства по ул. „Цар Иван Шишман“ да бъдат задължени да пропускат движещите се ППС по ул. „Шейново

Съветниците от ППДБ д-р Мартин Кръстев, Дилян Георгиев, Христина Хаджиатанасова и Красимир Калудов благодариха за полученото доверие и увериха жителите на община Бургас, че не само са подкрепили бюджет 2024 година, но и стриктно ще следят за прозрачното и адекватно разходване на заложените средства в него.

 

Коментари

политика ...


икономика ...


образование ...