политика 29 авг. 2022 2022-08-29 2022-08-29 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBajU5IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--35faa270bbd81ed7eb520733cfa06b92200890a2/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/1.0.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Кирил Петков и една изненадваща рибарска среща в Царево...

При посещението си в Бургас и региона доскорошният премиер Кирил Петков проведе изненадваща среща с рибарите в Царево. Изненадваща, защото заради нея програмата му беше изцяло прекроена и пренаредена.

Но така или иначе Кирил Петков отиде на място, където знаеше, че никой няма да го посрещне с гвардейска рота, духова музика, с овации, с удобни въпроси и други подобни екстри на контролирана среда, създадена от партиен актив и служители на общински фирми...,какъвто „Продължаваме Промяната“ няма по места.

Рибарите изобщо не се и церемониха със своя „гост“ и го започнаха с критики за случая „Корал“ буквално след първото „Добър ден“.

И разговорът беше на висок глас, участниците в него бяха ядосани и гневни, но...

Знаете ли...колкото и безнадеждно да изглеждаше всичко в началото, в едни момент стана ясно, че рибарите и Кирил Петков имат сближаване на позициите в няколко точки.

И той и те се съгласиха, че искат чисто море.

И той и те се съгласиха, че не искат бетонни чудовища по брега на морето.

И той и те се съгласиха, че за измамниците, които са заграбили терени покрай морето за нищожни пари или чрез заменки е нужно да се въздаде справедливост.

И той и те се съгласиха, че не може хората от Царево да изнемогват от работа, а печалбите да отиват в джобовете на тарикати от София, Пловдив, Варна и други градове, които са приятели с общинската администрация.

И Кирил Петков и вбесените рибари се съгласиха, че плаж, който е препълнен с шезлонги и чадъри, е много по-безинтересен за туристите от чист, спокоен и „див“ плаж, какъвто  е този в „Корал“

И високият градус в разговора спадна.

И той и те започнаха да си стискат ръцете и да поемат ангажименти един към друг.

За ремонта на пристанище Царево. За изграждането на буната в Ахтопол, за модернизирането на медицинския център в Царево, за още какво ли не...

Но само при едно условие, което Кирил Петков постави пред рибарите и пред местните хора.

Да си изберат кмет и общинска администрация, които ще се борят за привличането на всеки един лев, но този лев да бъде инвестиран в Царево, а не да потъва някъде.

Като гарант на връзката между едно бъдещо управление на „Продължаваме Промяната“ и Царево Кирил Петков посочи директно Емил Пейчев.

За да са сигурни всички, че парите за Царево ще достигнат до проекти за хората от цялата община, а не до малцината приятели на настоящата местна власт.

Кирил Петков дойде на една непланирана и пълна с неизвестности среща.

И ако в началото беше посрещнат с недоверие, в нейния край той си спечели правото след 2 октомври да застане очи в очи с рибарите от Царево и да си говори отново с тях.

Защото те отново ще имат какво да му кажат и той гще има какво да им каже. Очи в очи. Без страх от неудобни въпроси или теми.

автор: Красимир Калудов

Коментари

политика ...


икономика ...


образование ...