политика 14 юни 2022 2022-06-14 2022-06-14 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBazU4IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--1c4cbbcd641f2dbb1c8cd7c95debb33a5a17255a/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/KB_1.jpg

Burgas Reporter Ltd.

ГКПП „Капитан Андреево“ вече не е „частна“ граница

На ГКПП „Капитан Андреево“ е една от схемите, заради която мафията е готова да събори държавата – заяви в интервю по НОВА ТВ народният представител Константин Бачийски.

Според него в продължение на десет години граничният пункт е изпълнявал буквално ролята на „частна“ граница, но на този произвол е сложен край, а „кранчето“, през което са изтичали държавни пари, е вече затворено.

От действащата корупционна схема на час хазната е губела по 5000 лв., а за десет години загубите се изчисляват на около 500 млн. лв.

Показателно  е това, че след възстановяването на държавния контрол на ГКПП „Капитан Андреево“ приходите са вече около 120 000 лв. на ден, а преминаващите камиони се обработват много бързо.

Депутът от „Продължаваме Промяната“ е убеден, че това е само една малка част от схемите, които са ограбвали дълго време българските граждани.

Заради участието си в разбиването на корупционната структура на границата Константин Бачийски няколко пъти е бил предупреден през различни посредници да не се занимава с това и да се откаже.

„ Като общественик съм получавал редовно най-различни заплахи, например в близкото минало за Росенец. Покрай "Капитан Андреево" в последния случай бях посъветван да се замисля върху това, че много млади хора изведнъж получават сърдечен удар и върху това, че много други хора внезапно безследно изчезват. Мислих, мислих върху заплахата и реших да продължа по същия начин, няма да се откажа и ще продължа да защитавам обществения интерес“ – коментира депутатът.

Народният представител е категоричен, че щом мафията и хората генериращи корупция имат какво да губят на ГКПП „Капитан Андреево“, това означава, че българските граждани и държавата имат какво да спечелят.

Според Константин Бачийски е важно хората да знаят, че случващото се е само една малка победа в една битка срещу корупцията, а съпротивата е огромна и определени кръгове са готови на всичко, дори да сринат държавата, за да могат да продължат да я ограбват.

Коментари

политика ...


икономика ...


образование ...