култура 31 юли 2021 2021-07-31 2021-07-31 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdFozIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--d1444b28ca70f084040112de996a551acf439769/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/latino-puls-3.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Тази вечер сърцето на о. Св. Анастасия ще бие с "Латино пулс"

Третата музикална проява от летния календар на Държавна опера – Бургас в програмата „Купон на острова“ 2021 г. е концертният спектакъл „Латино пулс“.

 Той ще се състои днес – 31 юли, от 21:00 часа на откритата сцена на остров Света Анастасия.

Атрактивният музикално-сценичен проект е поредното естетично предизвикателство на диригента Свилен Симеонов. Премиерата на „Латино пулс“ бе в края на м. септември 2020 г. и премина при очакван успех в пълна зала /при допустимия капацитет от 50%/ и е поредният голям проект на диригента Свилен Симеонов, който е известен с артистичното си сценично поведение, харизматично присъствие, интелигентно чувство за хумор и способността да осъществява емоционален мост с публиката, на която е безспорен любимец.

На сцената на остров Света Анастасия, превърнала се в предпочитано място за преживяване на вълнуващи моменти, съчетаващи пътуване по море, любуване на романтичния залез и удоволствието от съприкосновението с красивата музика, в събота ще прозвучат аранжиментите на маестрото на известни и обичани латино ритми. Те са вплели в себе си заряда на самобитния вкус към живота, характерен за Южна Америка, както и отношението към емоционалното взаимодействие в танца на един мъж и една жена, в който се отразява вселена от чувства, красота на движения, ритми и обертоновете на страстта…

В съботната вечер на Острова ще прозвучат аранжиментите на маестро Симеонов на известни латино ритми, адаптирани за симфоничен оркестър, фламенко балет и електрическа цигулка. Те съдържат типичното южноамериканско светоусещане и свръхемоционалност, в съчетание с динамична хореография – в изпълнение на балетния състав на Държавна опера – Бургас. Чрез знаците и посланията на телата, те ще донесат завършеност на цялостната картина на „Латино пулс“. Хореографията е на Галина Калчева, концертмайстор – Христо Белчев. Младата цигуларка Ралица Петкова ще изпълни солистичните партии на акустична и електрическа цигулка. Тя е добре позната на бургаската публика – участвала е и в други проекти, осъществявани с оркестъра на Бургаската опера, също под палката на Свилен Симеонов.

В „Латино пулс“ ще прозвучат страстните ритми от есенцията на латино музиката: боса нова, самба, хабанера, бразилейра, румба, милонга, ча-ча-ча, хота, фарандола, арагон, сигидилия. Под мотото на Жак Кокто: „Фламенко артистите не пеят, нито свирят. Те бълват огън и го гасят с краката си.“ , цигуларката Ралица Петкова, оркестрантите и балетните артисти, под диригентството на Свилен Симеонов, ще сътворят един истински емоционално-визуален взрив на откритата сцена на остров Света Анастасия.

В съботната вечер, последна с месец юли, на Острова ще се получи невероятно съчетание от емоционалност, взривоопасна динамика на чувствения заряд, огнени ритми и красива дъга от чувства в тоналността на страстта в концертния спектакъл "Латино пулс“ – в тоналността на страстта...

БИЛЕТИ ЗА „ЛАТИНО ПУЛС“ – НА КАСАТА НА ОПЕРАТА, В ТУРИСТИЧЕСКИ ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР "ЧАСОВНИКА" И НА МОРСКА ГАРА, KAKTO И В МРЕЖИТЕ НА GRABO И EVENTIM.

ТРЪВАНЕ ОТ МАГАЗИЯ 1 НА 31 ЮЛИ В 20:00 ЧАСА, ТЕЛ. 0884 025918, 0875343043, 056825772

Коментари

култура ...


региони ...


различно ...