култура 12 май 2021 2021-05-12 2021-05-12 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBb2wwIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--82218fba5fe4a251d089713cac439e8a45bd2592/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/185073346_135018775236702_2625432846564862627_n.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Георгия Павлова: Свързвам Бургас с красиви събития и хора

Георгия Павлова е една от младите и много талантливи певици на музикалната сцена у нас. От съвсем малка животът ѝ е свързан с изкуството.  Тя завършва Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков“, Плевен със специалност виолончело. Това обаче не ѝ е достатъчно и смело се впуска в света на актьорското майсторство, като става част от театралната студия в Драматично-куклен Театър “ Иван Радоев“. Любовта си към музиката продължава да изразява като вокален изпълнител в Общински хор „Гена Димитрова“ - Плевен. Година по-късно заминава за София, където осъществява своя първи проект – суинг програма, предназначена за танцьори. Професионалният ѝ път я среща с музиканти като Димитър Благоев, Димитър Горчаков, Станислав Арабаджиев, Никола Горялов, Даниеле Феббо, Венцислав Благоев, Петър Георгиев, Георги Дончев, Михаил Йосифов, Велислав Стоянов и др.

Три поредни години Георгия Павлова посещава „Курс по универсално пеене” към Лятна академия „Огънят на Орфей”, гр. Разлог, където открива своя вокален гуру – Наташа Миркович. Към момента Георгия е действащ вокален изпълнител и мениджър на собствените си проекти, които биват представяни в популярните джаз клубове в страната и чужбина.

В Бургас Георгия Павлова ще пристигне с колегите си от групата Lady&Gents: Петър Александров – Popeye (барабани), Борислав Рашков – Bass Boracho (бас), Иван Воев (китара), Влади Митин – Brass Trompetopitek (тромпет) и Александър Борисов (тромбон). Концертът е част от проекта „Зимни джаз вечери”, който се реализира от културна организация „Арт Мюзик ателие”, с финансовата подкрепа на Министерството на културата.

Бургаската публика ще може да чуе Lady&Gents на 15 май, от 20:00 ч. в клуб „Модерен театър”. Ето какво каза специално за читателите на „Бургаски репортер” Георгия Павлова.

- За всеки артист е важно да има пряк контакт с публиката, как Ви се отразиха ограниченията, свързани с пандемията от коронавирус?

- Отразяват ми се разностранно. Развивам способности за друг тип общуване чрез музика. Пиша песни, откривам нови вълнуващи музиканти. Преподавам пеене и това е един също много интересен начин да се свързваш с хора и техните необходимости. Процесът е двустранен и много обогатяващ! А що се касае до живото изпълнение и този тип свързване – да, определено ми липсва и нямам търпение отново да го правя. Живият контакт с публиката е мой основен генератор на емоции и вече не издържам!

-С какво се занимавахте през последните месеци? Имахте ли повече време да творите, след като културният живот в страната почти беше спрял?

- Имах повече време за преоткриване на артисти, идеи за нови проекти, техники за усъвършенстване, повече работа върху себе си и вдъхновение. Аз лично съм от творците, които се вълнуват повече от по-негативни емоции, а в този изолиран период имаше доста такива. Отвори се една вратичка към създаването на музика, но престои да дооформя и завърша започнатото. Всъщност няколко са нещата и сега, когато колелото се завъртя. Малко трудно е да поставя в ред всичко, но предполагам че всяка идея  ще намери времето си и ще се прояви, когато е готова. Тръпнете в очакване!

- Познавате ли добре бургаската публика? Смятате ли, че тя вече има изграден вкус за хубава музика?

- Бургас за мен е толкова специален! Свързвам го с красиви събития и хора, които са неизменна част от живота ми. Затова моята енергия в града е с много силен заряд. Колкото до публиката, смятам, че до голяма степен тя зависи от мястото на събитието. С огромно любопитство ще се гмурна в този концерт и хората, които посещават и се вълнуват от случващото се в Клуб “Модерен театър”.

- Издайте в аванс какво ще чуят Вашите почитатели на 15 май.

- Хаха! Да създаваш очаквания, е нож с две остриета. Това, в което съм сигурна е, че всички сме пълни с енергия и сме готови да „избухнем”. Наистина усещам, че през цялото това време този начин на изразяване ми е липсвал и сега ще е много силно изживяване! Музикантите от Lady & Gents, а именно моите Gents, винаги успяват да ме заредят докрай и само те могат да го направят така. Обичам да сменям образите си на сцена и този е един по-бунтарски.  Почитателите, които припознават лицето и гласа ми в една романтична и френска светлина, ще бъдат изненадани от The Lady. Тук има бунт, много подскачане и крайна веселба! Истинско удоволствие!

Коментари

култура ...


региони ...


различно ...