Парламентарни избори 2021 03 март 2021 2021-03-03 2021-03-03 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdHR4IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--00d6689b424f174dbf60ec6cee732793fffcf2e1/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/73346507_1279463785570456_697749507755999232_o.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Айтозлията Георги Янев официално направи крачка към Народното събрание

Общинският съветник в Айтос Георгия Янев официално обяви участието си в предизборната кампания като част от листата на „Републиканци за България“.  Той е на пето място в листата с номер 21 в бюлетината. Предприемачът разкри пред читателите на „Бургаски репортер“ защо се е присъединил към този политически проект.

Какво ви мотивира в решението ви да станете част от структурите на „Републиканци за България“ и съответно да се включите в предизборната кампания като кандидат за депутат?

Преди време получих покана да стана част от този политически проект. Впечатлиха ме мащабите на мислене, идеите, които се опитват да наложат и най-вече това, че им стиска да предложат доста радикални реформи, от които всички се боят. Разгледах програмата на „Републиканци за България“ и ми хареса това, че хората в тази партия искат да бръкнат с пръст в раната, както се казва, и да помогнат на България да се оттласне от всички тези последни места, които заема във всевъзможни класации.

Имаше ли вариант просто да ги подкрепяте, без да се ангажирате пряко с тях?

Моите родители са ме възпитавали така ,че никога да не се крия зад друг и винаги да поемам моята лична отговорност. В този случай е същото. Ангажирах се със създаването и изграждането на  структури на „Републиканци за България“ в Община Айтос и беше нормално да застана с името си, да стана част от тях. А иначе с моите приятели, съмишленици и симпатизанти от Айтос и региона пак сме заедно. Ето, днес навръх Трети март открихме партийния офис официално. Приемам това като добра поличба.

Какво казвате на хората по време на срещите си с тях? Защо да гласуват за вас и за „Републиканци за България“, а не за някоя друга партия и кандидатура?

На никого не казвам за кого да гласува, защото това е личен избор на всеки човек. Но им казвам, че в „Републиканци за България“ има много стойностни хора, млади, пълни с енергия.

За кратко време изградихме общинска организация, която е като един сплотен отбор. В нея сме приятели и следваме една цел, а тя е Айтос и хората от Айтос не само да имат представители в Народното събрание, но и всички наши идеи и проекти за развитие на града и общината, които представихме на местните избори през 2019 год.  да получат силна институционална подкрепа.

Само че целта на листата ни не е само да развиваме Айтос, а целия Бургаски регион, защото всички общини сме свързани. Малко се получава като в армията или в спорта. Една бойна част или един отбор са толкова бързи бърза, колкото е бърз най-бавният войник или спортист от тази част или от този отбор. Същото е с общините от региона. Ако една изостава, тя при всички положения дърпа останалите или ги спира. Затова работим за развитието на целия регион.

И все пак…каква ваша идея бихте искал да получи развитие в Народното събрание?

Веднага ще ви кажа една такава идея. Айтос и населените места около Айтос имат огромен, но неизползван потенциал за развитие на селски туризъм, кулинарен туризъм, винен туризъм. Затова бих търсил подкрепа от по-високо ниво.

Затова, ако хората вярват, че мога да бъда техен представител в „Републиканци за България“ и да защитавам интересите на града и на региона на едно по-високо ниво, ще се радвам да застанем рамо до рамо в този нов политически проект.

 

Коментари

Парламентарни избори 2021 ...


AutoDoc ...


Предсрочни парламентарни избори 2021 ...