политика 22 фев. 2021 2021-02-22 2021-02-22 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBb2R4IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--ed3c37b6594c96dd05e7576f9708c3de6ea3e179/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/KB_2.jpeg

Burgas Reporter Ltd.

Съветниците от ПП „СЕК“ настояват да гласуват присъствено бюджета

Групата общински съветници от ПП „Средна европейска класа“ продължава да настоява предстоящата общинска сесия да се проведе присъствено, а не онлайн.

Броени часове преди заседанието водачът на групата Константин Бачийски разпространи обръщение от свое име и от името на колегите си към председателя на общ. съвет проф. Севдалина Турманова, с което   призовава тя да назначи   присъствена сесия.

Ето и самото обръщение                       

Уважаема проф. Турманова,

Аз и колегите ми от ПП „Средна европейска класа“  продължаваме да настояваме предстоящото обсъждане на бюджета да се проведе в присъствена форма, при спазване на всички необходими противоепидемични мерки.

За същото призовават и наши колеги от други политически сили в общинския съвет.

Разберете най-после, че това не е политически инат, а несъгласие с идеята обсъждането на бюджета да бъде вкарано в удобна за администрацията безлична форма.

Въпреки изразената от вас позиция, че всичко с онлайн платформата за обсъждане и гласуване е наред, като човек от IT сферата ви уверявам, че сте попаднала в голямо заблуждение.

Това, че системата не е в наред се разбра пределно ясно на последната сесия, когато при вашия опит да проверите кворума, видео връзка се установи с едва няколко от всички 51 съветници с различно местоположение.

Проф. Турманова,  допитайте се до специалисти, които съвсем лесно ще установят, че не е възможно едновременно да възникне един и същ технически проблем с интернет връзката в различни точки на Бургас, където се намират различни съветници.

Като човек на науката, какъвто сте, би трябвало да признаете, че ако няма умишлени действия, то единственото логично обяснение е това, че онлайн платформата на община Бургас не е в състояние да гарантира както пълноценна връзка, така и нормално протичане на обсъждането и гласуването на отделните докладни.

Подозирам, че никой не може да обясни защо на 23 февруари общинските съветници няма да могат да гласуват бюджета на 2 метра един от друг в зала, предвидена  за 800 души, но малко по-късно същите съветници ще гласуват присъствено в малка стаичка, за да изберат обществения посредник на община Бургас.

В заключение, за пореден път ви призовавам да използвате своя авторитет и да назначите присъствено заседание на Общинския съвет, за да можем нормално да обсъдим и гласуваме бюджета. Все още имате възможност да възстановите справедливостта.

 

 

Коментари

политика ...


икономика ...


образование ...