култура 07 ян. 2021 2021-01-07 2021-01-07 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcDl2IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--ee15a276dfdefc500dd66235dace6419b33b0ba4/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/12%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%80%D1%82.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Виктор Калев и специалното място, което Бургас заема в сърцето му

Един от най-усмихнатите и талантливи актьори у нас – Виктор Калев, избра Бургас, за да даде старт на професионалните си изяви през тази година.

Първото му излизане на сцена за 2021 г. ще бъде в обновената зала на НХК на 13 януари, от 19:00 ч. Публиката ще има възможност да се наслади за пореден път на хитовия концерт-спектакъл „Грамофонът”.

Интересен факт е, че премиерата на представлението е точно в Бургас, 100-тното поставяне на сцена пак е тук, а сега 111-ят спектакъл отново ще се случи в черноморския град.

Всъщност Бургас има специално място в сърцето на обичания актьор.

„Неслучайно „случайно” тук се случват някакви важни за мен неща. Без да го планирам първото ми телевизионно участие извън София е било в Бургас. Това беше в далечната 1998-ма година. Едни от първите ми участия в моята кариера отново започнаха в Бургас, пак без да ги планирам, абсолютно (не)случайно. Всичко в работата ми като актьор започва от Бургас. Най-вероятно, защото аз много обичам Бургас и той ми е слабост. Имам много добри приятели тук и изпитвам някакво допълнително спокойствие, като знам, че те ще бъдат с мен в тези ми първи изяви.”, споделя Виктор Калев пред „Бургаски репортер”.

Откакто се появява на бял свят, за кратко време „Грамофонът” се превръща в истински хит. Месеци наред представлението пълни зали и събира овациите на публиката в цялата страна. Какво прави представлението толкова докосващо и истинско?

„Най- вече искреността ми и това, че хората припознават моите истории като свои. Докато играя, в мен се заражда онова тънко чувство – носталгия. Надявам се да го провокирам и в хората. А какво е носталгията – това е желание на човек да преодолее финалността, да съживи щастливи случаи на своето съществуване, копнеж по миналото. Но предвид и посланието на моето представление , то е за бъдещето. Т.е. да не спираме да мечтаем и да случваме това, което искаме.”, споделя актьорът.

Повече от два часа публиката ще бъде потопена в музикалния свят на няколко поколения изпълнители. От сцената ще звучат златни хитове, които всеки без проблем би могъл да запее.

"Грамофонът" всъщност е вълнуващо пътешествие през годините, заредено с носталгия, хумор и любов, в което зрителят ще стане съпричастен към една сбъдната мечта.

Представлението на продуцентска къща Ажур Пико” гостува в Бургас по покана на Културна организация „Арт ателие”.

Доказателство за това колко голям е интересът към "Грамофонът" е фактът, че седмици преди датата на представлението билетите са изчерпани. Следващата дата, на която спектакълът ще гостува в Бургас, е 6 март. 

Автор: Марина Костова

Коментари

култура ...


региони ...


различно ...