политика 07 ян. 2021 2021-01-07 2021-01-07 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcDF2IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--63c439c7c3c8c511fab67c7f981d986c635735e2/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20200723_163757.jpg

Burgas Reporter Ltd.

ПП "Средна европейска класа" и граждани създават карта на най-разбитите улици

Карта, която да обозначи най-разбитите настилки и тротоари от уличната мрежа в Бургас и в съставните селища, изработват от ПП „Средна европейска класа“ с помощта на жителите на общината.

Константин Бачийски и колегите му се обръщат с призив към бургазлии да продължават да изпращат снимки и информация за улиците, които се нуждаят от спешен ремонт.

От ПП „Средна европейска класа“ настояват ремонтите да се изпълняват по ясни и напълно прозрачни критерии, както и да се преустанови практиката проблемите с инфраструктурата да се решават „на парче“

Един от пороците на този модел е неясният принцип, по който се избират улиците за асфалтиране в града и в съставните селища.

Така някои се ремонтират  през година, а други тънат в забрава от десетилетия. 

Бачийски и колегите му изразяват несъгласието си с практиката, в рамките на която отделни общински съветници предлагат определени улични настилки да бъдат ремонтирани и в зависимост от близостта им до администрацията предложенията им да бъдат удовлетворявани или отхвърляни.

„Ние не искаме дадена улица да се ремонтира заради това, че на нея живее определен човек или защото там има хора познаващи някой от общината. В „Средна европейска класа“ сме категорични, че това е изключително  неефективен и несправедлив метод на работа, защото в крайна сметка всички граждани си плащат данъците и трябва да са равнопоставени при взимането на решения за разходването на тези средства. Смятаме, че трябва да има ясни критерии, по които да се подбират съответните улици“ – коментира Константин Бачийски.

От ПП „Средна европейска класа“ призовават през 2021 год. да се спре оправданието на забавените ремонти с несъстояли се инвестиции от страна на ВиК, защото по наредба след ремонт на водопроводната мрежа възстановяването на уличните настилки е за сметка на извършителя.

Също така от ПП СЕК смятат, че е несправедливо  общината да събира пари от гражданите  от места за платено паркиране в „синята“ и „зелената“ зони, които са осеяни с дупки.

Константин Бачийски и колегите му се обръщат с молба за съдействие към всички жители на Бургас и съставните селища, за да могат с тяхна помощ да изработят карта с реалното състояние на уличната мрежа, с която да мотивират Общинския съвет да предвиди достатъчно средства в бюджета за ремонт.

Снимки, подробности за състоянието на улиците, името им и локацията им могат да бъдат изпращани на имейл office@cek.bg или във Фейсбук страницата на ПП „Средна европейска класа“

 

Коментари

политика ...


икономика ...


образование ...