региони 03 авг. 2020 2020-08-03 2020-08-03 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcVZwIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--dbe0b817de5a3ec412fc43a0827bcc0b23080405/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/01%20(1).jpg

Burgas Reporter Ltd.

Плажът в Слънчев бряг привлича туристи с екстремни водни атракции

Въпреки трудният летен сезон тази година плажът в Слънчев бряг привлича на туристи с различни водни атракции.

В дългия списък с морски забавления са джетове, парасейлинг, надуваеми рингове, банани, стинг рей, теглени от моторница, разходка с лодка  и много други. Спасителните жилетки за всички са задължителни, а за използването на атракционите се минава инструктаж.

На плажа  туристи вече порят вълните с джетове. На желаещите е предоставена възможност да избират времето и цената за разходка. Скоростните мотори се дават под наем за 15, 20 и 30 минути. На моторницата могат да се качат и двама

„Няма почти никакво значение дали сте начинаещ или напреднал – винаги на брега има инструктор, който дава подробни указания за управлението на машината. Придвижването от брега става в обособени коридори. Сърфирането с джет за 15 минути струва 80 лева, а за 20 минути цената е  90 лева. Най-дългата разходка продължава 30 минути”, каза отговорникът на атракциони на северната ивица Петър Шошов. 

Той уточни, че летовниците в Слънчев бряг могат да избират още между летящ ринг и още няколко екстремни забавления, сред които стинг рей и традиционните банани, които също са на мода това лято.

Морското приключение с надуваем ринг или надуваем банан е за онези, които също обичат високите скорости и силния адреналин. Забавлението е стопроцентово и то на най-добрата цена.

Тези, които искат да се забавляват върху морските вълни със семейството и приятели могат да наемат надуваем банан. На атракциона могат да се возят едновременно максимум 8 души. Моторна лодка тегли банана с висока скорост и  гарантира много подскачане и веселие. Това приключение е подходящо както за възрастни, така и за деца. Десет минутен екшън струва по 20 лева на човек.

Стинг рей – този воден атракцион сериозно вдига адреналина. Тук пасажерите не седят удобно като в диван, а се легнали по корем и се държат за специални дръжки по време на целия трип. Предпочитан е от по-млади любители на силните усещания и високия адреналин. Ако се ползва от двама цената е по 25 лева на човек, ако са трима по 23 лева, ако са четирима или петима по 20 лева.

Както всяка година, така и това лято курортът предлага на туристите летене с парашут над морето. Екскурзията в небето си остава най-екстремното преживяване и този сезон. Търсачите на силни усещания могат да летят индивидуално или по двойки. Ако са двама, за вълнуващ 10-15 минутен полет с парашут над вълните се заплаща по 65 лв на човек. Излитането и приземяването е на борда на специализиран плавателен съд наречен паракрафт. На морския съд има и фотограф, който може да заснеме екскурзията на туриста.

Парашутът се издига на височина между 150 и 300 метра, където туристите се наслаждават на незабравими гледки над Слънчев бряг. Има задължителна екипировка - обезопасителни колани и  спасителна жилетка.

Парасейлингът е за любителите на летенето. Най-атрактивният начин за забавление е с ваш близък, като извършите тандемен полет. Естествено той също трябва да е човек, който обича адреналина и силните изживявания, казаха инструктори на плажа.

Яхтен пикник на борда на лодка традиционно се провежда от май до септември. Продължителността на пътуването е 6 часа. Това включва панорамна разходка под платна и мотор. Посещение на тих залив – закотвяне на яхтата-къпане, обяд и напитки, скокове във водата.

За малките има още батути и  надуваеми замъци.  За любителите на волейбола има достатъчно пространство на пясъка  и чудесни условия за спорт.

Коментари

региони ...


здраве ...


култура ...