политика 14 юли 2020 2020-07-14 2020-07-14 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdHRvIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--dbdc8bfe025119ad5c0070b7086fec6a7423dfc3/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/14.07%20%D0%9F%D0%9F%20%D0%A1%D0%95%D0%9A.jpg

Burgas Reporter Ltd.

"Средна европейска класа" напусна коалицията "Обединени патриоти"

Политическа партия „Средна европейска класа“ официално прекрати коалиционното споразумение с Обединени патриоти.

Председателят на партията Георги Манев публично скъса договорите, на които стоят неговият подпис и подписите на лидерите на ВМРО и НФСБ.

Заедно с колегите си той припомни, че въпреки статута си на коалиционен партньор никога не са взимали участие в изпълнителната власт, не са разполагали с министри, зам. министри, областни управители и народни представители и винаги са си сътрудничели само по конкретни казуси заради допирни точки в идеологията си.

Причината за разтрогването на отношенията са събитията, разразили се през последните три месеца  около парк Росенец и особено около масовото събиране на хиляди българи в района на плажната ивица до „сараите“ .

Останахме сами в тази битка и не получихме подкрепата на нашите коалиционни партньори. А ние сме партия, която не иска нищо за себе си, но дава всичко от себе си за партньорите си – сподели Георги Манев.

Заместник председателят на ПП „Средна европейска класа“ Константин Бачийски припомни това, че всеки е имал право на избор от коя страна на бариерата в парк Росенец да застане, а ВМРО и НФСБ са предпочели да подкрепят позицията на ГЕРБ и ДПС.

Именно затова партийното ръководство и Изпълнителният съвет на политическата сила, създадена и развиваща се в Бургас, обяви раздялата си с Обединени патриоти.

ПП „Средна европейска класа“ настоява за оставка на правителството и се противопоставя на отправянето на политически послания от страна на прокуратурата.

От партията са категорични в позицията си, че България се нуждае не от механична смяна на политическите играчи, а от смяна на модела. Заради което настояват за свикване на Велико народно събрание и приемане на нова Конституция.

Георги Манев и колегите му посочиха липсата на справедливост като основната причина за протестите на българите в страната, но виждат и икономически причини в недоволството на гражданите.

„Вие чувствате ли се като хора от средна класа в България? – отправи въпрос към всички свои сънародници Георги Манев.

От партията застават на страната на своите сънародници и се готови да си партнират с онези здравомислещи политически сили, които искат да сменят из основи порочния модел от последните 30 години.

 

 

Коментари

политика ...


икономика ...


образование ...