региони 10 ноем. 2019 2019-11-10 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBblkyIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--a3e07c013798e0be65edb0363a45b768f64db645/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_36141.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Финалният "спринт" на кмета на Карнобат

Георги Димитров получи доверието на жителите на община Карнобат за четвърти пореден мандат и ще управлява още четири години. Малко след като получи кметските символи на тържествена церемония той сподели накратко кои са приоритетите му, как ще работи с екипа си и с новото мнозинство в общинския съвет

Започвате четвърти мандат. Всичката си енергия ли ще вложите в следващите четири години?                                                                           

В леката атлетика има финален спринт. Аз обещах на моите съграждани по време на последната ми среща с тях при закриването на кампанията и нямам намерение да ги излъжа за нито едно от обещанията си. Това ще бъде последният ми и най-силен мандат. Най-силен, защото съм решил да отдам цялата си енергия. Когато си отида, нещо да е останало след мен.

Кои ще бъдат основните ви приоритети?

Работата ми не започва от днес. Просто продължавам да надграждам. Стабилна социална система, нашата е водеща за страната, стабилна финансова обезпеченост на общината, нямаме задължения към доставчици, нямаме задължения към банки, да реализираме проектите си, подобряване на инфраструктурата, здравеопазване, образование, екология…

Как ще се оправят в тази сложна ситуация в общинския съвет?

Какво означава сложна? Над всички нас стои законът. Тук са хора от различни партии, представители на различни гилдии, на бизнеса, на образованието. Поели са ангажименти и всеки ще ги отстоява. В края на краищата демокрацията има начин на гласуване. Всичко се решава с мнозинство. Оттам нататък изпълнителната власт, кметската институция изпълнява решенията на общинския съвет.

Запазена марка на вашето управление е това, че приходната част в бюджета е по-висока от предходната. Ще успеете ли да спазите традицията и за 2020 год?

Искам да видя първо рамката на републиканския бюджет. Онова, което ще получим като изравнителна сметка, като целеви субсидии, като капиталови разходи, за зимно поддържане, за държавно делегирани дейности, защото очакваме малко увеличение от правителството за образованието и социалните дейности. Оттук нататък ще оптимизираме общинските приходи. Вероятно ще „скочат“малко нагоре.

Казахте, че това ви е последен мандат. Ще се оглеждате ли за свой наследник, който да приеме управлението след вас…

Много е рано. Едва ли си мислите, че мога да се клонирам и да търся човек като мен. Бих се радвал да се намерят млади хора, които да продължат онова, което сме започнали. Да отсяват главното, същественото от дребнотемието, за да може общината да се развива напред. Тя не започва и не завършва с нито един кмет.

Ще запазите ли екипа си?

Към настоящия момент не съм мислил за друго и за кадрови промени. Аз не съм по резките движения.

в интервюто са ползвани и въпроси от други медии

Коментари

региони ...


здраве ...


култура ...