политика 25 сеп. 2019 2019-09-25 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBZ1ZVIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--c4522871db5b5b8ee33c5c4f31c619c71310c2e5/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_35754.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Хиляда думи срещу една снимка за една кандидатура в Бургас

Какво казват старите майстори на рекламата? Една снимка говори повече от хиляда думи.

Аха, а можеш ли да убедиш някого да гласува на избори със снимка.

Значи споменахме думите, споменахме снимката, какво остана…

Избори???

Какво общо имам аз с тях ли?

Да, правилно си чул. Да, и аз също.

Аз съм Красимир Калудов и се кандидатирам за общински съветник в Бургас.

Защо го правя ли?

Преди да ти отговоря, ще ти кажа, че моята тъща, която е страхотно интелигентна жена и прави прекрасна лазаня,  наскоро ми призна, че няма никаква представа какво всъщност правят общинските съветници.  

Проблемът не е в нея. В съветниците е явно, защото те не са направили така, че тя да забележи усилията им.

Ти имаш ли представа какво правят в общинския съвет в Бургас? Хубаво е да знаеш, че могат да направят много, ама наистина много за Бургас и за бургазлии. За теб също.

Добре, де. Докато мислиш по темата, аз ще ти кажа нещо друго.

Знаеш ли, винаги съм си мислел, че в "Отечество любезно, как хубаво си ти“, та, дори и в Бургас, малките хора всеки ден отнасят големи шамари.

Казваш ми, че така е устроен светът? Аз пък ти казвам, че устройството на света и на града зависи от хората, които го устройват.  Ето, на. Общинският съвет и общинската администрация за част от устройството на града.

Аз пък съм от малките хора. Журналист съм, пиар консултант, издържам се от мой малък бизнес, съпруг, баща на децата си, син на баща си и на майка си, нечий племенник, роднина ,съсед и приятел на някого. И жител на Бургас… ах ,да…отчаян фен на „Реал“ Мадрид.

Виждам, че се смееш се недоверчиво и горчиво. Питаш за какво ти говоря всичко това ли?

Не, не…няма да те карам да гласуваш за мен. Откъде накъде. Нали си имаш глава на раменете. Дори не си представям, че е възможно някой да казва на друг човек за кого да гласува. Не и аз. Не и на тебе.

Вярвам в това, че ТИ трябва да гласуваш най-вече за себе си. Вярвам, че когато гласуват, хората трябва да гласуват не за някого, а за себе си.

Запитай се, дали има човек измежду всички кандидати в Бургас, който да те представлява в общинския съвет. Има ли човек, който може да пооправи най-после  твоята улица, моята улица, нашите улици, твоя квартал, моя квартал, нашите квартали, нашия град?

Просто е. Ако познаваш такъв човек, прати него като твой пратеник, като ваш пратеник, на теб и на твоето семейство, приятели и роднини. Прати го в бургаския  общински съвет, само ако вярваш в него.

Някой днес ме пита, абе, чудя ти се, защо си отзад на снимката с вашата листа, на "Средна европейска класа"?

А аз се чудя защо някой си мисли, че изборите в Бургас трябва да са борба и блъскане.

Че, ако аз за 51 години, на колкото съм, ако не съм успял да направя така, че хората да ме научат кой съм и какъв съм, какво ще мога да направя с една снимка. Или с хиляда думи. Или със сто хиляди думи.

По въпроса за гласуването. Ще ти кажа защо съм част от листата на кандидата за кмет Константин Бачийски и "Средна европейска класа". Защото той няма навършени 40 години, но е създал компанията си преди двадесет години. Най-интересното е, че в нея още има служители от първите дни на създаването на тази фирма. Представяш ли си какво означава това? Те вярват в него, лоялни са му и го следват. Двадесет години са все до него. А някои са вече пред пенсия, което ще рече, че някога той е бил голобрад  младеж, когато ги е наел на работа. И още са заедно.

На всичко Бачийски отгоре е странен, необичаен, енергичен, неуморим, любознателен, любопитен, умее да изслушва хората, среща се с хората, предлага решения, търси решения и приема предложения. Не предава никога приятелите си и държи винаги на думата си. Каквото и да му струва това. Покани ме да го последвам, каза ми, че иска заедно да работим за Бургас и го направих.. 

Този човек, този кандидат за кмет отвсякъде си заслужава да бъде подкрепен. И от тебе също. Помисли за това.

Моля? Питаш ме за другите кандидати?

Днес някой ми каза, че ако се опитваш да те харесат всички хора, накрая оставаш нехаресван от всички. Все едно. Няма да ти кажа лоша дума срещу никой друг кандидат от нито една листа. 

Защото така съм устроен. Вярвам, че не е правилно да изпъкваш, докато обругаваш другите и казваш колко са лоши те. Не, благодаря. Пожелавам на останалите кандидати да постигнат онзи успех, който заслужават..

Така че, ако смяташ, че аз мога да те представлявам в общинския съвет в Бургас, да бъда твой пратеник, ами ...изпрати ме там. 

Но ако смяташ, че не ставам за тази работа, тогава изпрати ме….изпрати ме…ами там, където пращаш всички натрапници и нахалници застанали по пътя ти.

Хайде, умната. Ще ти разказвам още неща в следващите дни.

Не преброих думите, но май не са хиляда.

Но пък оставям и тук още една моя снимка.

Не, не ...нямам намерение да се правя на интелигентен. Просто нося очила за четене, когато пиша. Когато играя футбол, съм без очила, но като се замисля, май това беше причината да изтърва гол на празна врата онзи ден.

Но и с думите и със снимката съм си все аз. И честно казано, въпреки че съм пиар консултант, май, май не умея да водя своя лична кампания…

На първо време, дали да не напиша номера на бюлетината 32 и номера на моята преференция 102? 

Бъди здрав.

Твой Красимир Калудов

Коментари

политика ...


икономика ...


образование ...