политика 20 сеп. 2019 2019-09-20 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbmsyIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--7a088f5cbde6e866aad838b41c047632460f6f43/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_35719.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Иво Баев спука предизборните балони в Бургас с къпините от „Дупката“

Кандидатът за кмет на коалиция „Демократична България“ Иво Баев избра „Дупката“ в центъра на Бургас за старта на кампанията си и превърна огромния изкоп, граничещ с площад „Тройката“, в символична сцена за представяне на част от листата с кандидати за общински съветници на коалицията.

Иво Баев призна, че е отвратен от гледката на обраслия с растителност изкоп и заедно с колегите си от „Да, България“, ДСБ и „Зелените“ не може да търпи в центъра на „най-добрия град за живеене“ и в близост до училището, в което е учил като дете, да съществува подобна язва.

Дългогодишният адвокат посочи  съществуването на „Дупката“ като една от многото причини да се кандидатира за кмет. Той не скри съмненията си, че съдбата на този символ на управленско безсилие се бави в съда не заради магистратите, а заради частните интереси на хора, които не могат да решат как да си разпределят това „сладко“ парче от собствеността на града.

Подобен практика за преразпределение на обществени активи под масата той сравни и със случващото се около Зоната за обществен достъп в Бургас.

Иво Баев посочи със самочувствие като свое предимство пред останалите участници в предизборната надпревара това, че след тридесет и пет години адвокатска работа познава прекрасно законите, в това число и Закона за местното самоуправление и администрация.

На базата на своя професионален опит той определи  99% от обещанията на кандидатите за кметове в Бургас с „въздух под налягане“ , „прах в очите на хората“ и „огромна измама“ като се аргументира с това, че изпълнението им не е във законовите възможности на нито един кмет, а зависи изцяло от решенията на общинския съвет.

„Общинският съвет трябва да има консенсус и единодействие по отношение на града и интересите на гражданите, а кметът е този, който трябва да обединява общинския съвет, а не да го разединява“ – накратко описа формулата си за работеща местна власт Иво Баев.

Изтъкнатият бургаски адвокат нарече "ужасно" положението с чистотата на града, определи градоустройството като сфера, която се нуждае от промени, изрази тревогата си от срива на икономиката  и нарече  нетърпимо това, че по улиците на града с висока скорост препускат автомобилни джигити, които заплашват децата и родителите им.

Иво Баев обяви, че е против харченето на публични средства без никаква публичност, против бутафорните според него проекти, които не носят нищо за Бургас  и не променят към по-добро качеството на живот на хората.

В практиката си научих, че няма малки  големи дела, защото зад всички тях стоят човешки съдби. Така е и в Бургас. За мен е еднакво важно и детската площадка да е чиста и осъществяването на големия инвестиционен проект – сподели кандидатът за кмет от десницата.

Иво Баев ще поиска доверието и подкрепата на бургазлии заедно с художника Митко Иванов, с адвоката Момчил Момчилов, с хирурга Веселин Джендов, с диетолога Екатерина…, с д-р Татяна Михова, специалиста по социално подпомагане Таня Божинова, със зам. директора на Немската езикова гимназия Петя Петрова, с рекламиста Константин Георгиев, с младия специалист по дигитален маркетинг и графичен дизайн Виктория Маврова, със собственика на мебелна къща Диян Желев, с ръководителя на карате клуб „Ронин“ Иван Тодоров, със строителя Данаил Радоев, с адвоката Живко Йорданов и с още достойни личности и граждани на Бургас.

В края на импровизираното представяне на листата на „Демократична България“ Иво Баев покани кмета и общинския съвет да си наберат къпини вътре в “Дупката“ в центъра на Бургас.

Коментари

политика ...


икономика ...


образование ...