политика 17 сеп. 2019 2019-09-17 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdTVUIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--a472077f55d8df2062a912ced0c9a4ecf04efda8/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_35697.jpg

Burgas Reporter Ltd.

ПП „Средна европейска класа“ с амбиция да промени модела на управление на Бургас

ПП Средна европейска класа официално се регистрира в Общинска избирателна комисия – Бургас за участие в местните избори.

Зам. председателят на партията Константин Бачийски, съпартиците му Иван Иванов и Стоян Царев, както и учителят Христо Симеонов, представител от гражданската квота внесоха необходимата документация, от която стана ясно, че за първи път в историята си ПП СЕК ще участва в местните избори не само с кандидат за кмет, но и с пълна листа от петдесет и един кандидати за общински съветници.

„Заради желанието на много граждани да ни подкрепят и заради идеята ни да осигурим представителство на възможно най-широк кръг от общности, съсловия, организации и сдружения този път само една трета от кандидатите ни за общински съветници ще бъдат членове на нашата партия“ – сподели Константин Бачийски.

Той определи кандидатите за съветници като личности с активна гражданска позиция, които работят за защита на обществения интерес и са успешно реализирани в професионално отношение.

Бачийски призна, че категорично е отхвърлил възможността за партньорство или коалиционни споразумения с партии и организации, които предлагат подкрепа срещу участие в задкулисни схеми за преразпределение на общинска собственост и публични средства.

„Моята идея не е да сменя едни участници в управленския модел с други и всичко да остане постарому, моята цел е да сменя самия управленски модел“ – коментира зам. председателят на ПП СЕК.

За Константин Бачийски е важно да се знае това, че политическите сили, които са изразили готовност да го подкрепят, го правят не само заради това, което е направил до момента и авангардните му идеи за икономическото развитие на Бургас, но и заради намерението му да бъде променен моделът на управление на общината.

Коментари

политика ...


икономика ...


образование ...