политика 05 сеп. 2019 2019-09-05 2019-09-05 https://www.burgas-reporter.com/attachments/6f73b69673b0149bffba09dcae35d94bce53abf5/store/fit/600/400/3b4d3775a612c2a324f944dccd5382e79b9df2be87166b2031d9f2787864/article_image

Burgas Reporter Ltd.

Живко Табаков: Да изкараме Бургас от фризера

„Бургас е поставен във фризера, просто е замразен и развитието му върви надолу“ – така накратко кандидатът за кмет Живко Табаков описа моментната ситуация в града и общината, за чието управление ще потърси доверието и подкрепата на бургазлии на предстоящите местни избори.

Табаков официално обяви листата с кандидати за общински съветници, съставена основно не от партийни кадри, а от изявени граждани, експерти, представители на неправителствени организации и собственици на малък и среден бизнес.

Водачът на листата определи колегите си като чисти хора , съвременни и модерни, които са неангажирани с политически схеми.

Като свое предимство пред останалите кандидати за кмет  Живко Табаков посочи това, че единствено той в годините назад е създавал работни места и продукти, които са конкурентни не само в България, но и в чужбина.

Наша листа е проект за обновление и обединение на Бургас и бургазлии, за промяна и по-добър живот – заяви Живко Табаков, като не скри надеждите си, че промяната в страната ще тръгне именно от големите градове.

Освен листата той представи предизборната програма, която с колегите си ще направят всичко възможно да се превърне и в управленска.

Документът се състои от единадесет глави, в които са заложени над 180 различни мерки или решения на конкретни проблеми в Община Бургас.

Изпълнението на тези мерки ще подобри живота на бургазлии само за три години – прогнозира кандидатът за кмет, който определи програмата като основа за създаване на условия за  просперитет, икономически подем, подобряване на здравеопазването и екологията, както и шанс за изравняване на качеството на живот във всички квартали на Бургас.

Самата програма е „отворена“, т.е може да бъде допълвана и надграждана чрез предложенията на хората по време на предизборната кампания.

Ние като кандидати сме първите в града, които обявиха кандидатурата за кмет, първата политическа сила , която си обявява листата и смятам, че ще бъдем първенци – заяви Живко Табаков, според когото всеки даден глас за действащия кмет Димитър Николов е всъщност глас за Бойко Борисов.

Той не скри амбицията си заедно с групата си общински съветници да се превърне в непреодолим фактор при взимането на решения в бъдещия общински съвет, а първата тема , по която ще внесат предложение за обсъждане и гласуване в новия мандат, ще бъде свързана с бюджета за 2020 год. и за по-справедливото разпределение на средствата в него.

 

политика ...


икономика ...


образование ...