политика 30 авг. 2019 2019-08-30 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcFpUIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--fbb080945e1a8d96b15eaede80bc5f1a3b370d62/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_35543.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Има ли отговор на най-задавания въпрос за изборите в Карнобат

Настоящият кмет на община Карнобат Георги Димитров с всеки изминал ден предизвиква нарастващо напрежение в партийните щабове. Големият въпрос, който всички си задават, за да изградят стратегията си за предстоящите местни избори е „Ще се кандидатира ли кметът за нов мандат“

До момента Георги Димитров отминава с олимпийско спокойствие всички медийни спекулации и коментари в социалните мрежи с мотива, че не е честно към карнобатлии, които са го поставили на тази позиция, да спре да си върши работата в общината, за да мисли за партии и избори.Иначе казано, той отказва по какъвто и да е било начин да стане част от вихрещите се предизборни процеси

Въпреки това потърсихме кмета, за да поискаме отговор на въпроса, който задават всички.

Лидерът на партия АБВ обяви, че партията издига вашата кандидатура за нов кметски мандат в Карнобат. Все още обаче не знаем нищо за вашите намерения…какви са те?

Аз не съм изразявал по никакъв начин намерение да се кандидатирам или отказ от това да се кандидатирам. Изчаквам да видя номинациите на другите политически сили, особено тези на големите партии.

Защо имената на другите кандидати са толкова важни за вас?

Работя много години в тази община. Работя с всички партии и уважавам всички тях и хората, които стоят зад тях. Видяхте как протече последната сесия на общинския съвет. Нямаше нито един глас „въздържал се“, нямаше нито един глас „против“.

На мен не ми е безразлично това ,което било създадено и направено в общината, в какви ръце ще попадне. Все пак и аз имам право на лично мнение. Да си кмет, това не е професия. Не е вечен ангажимент.  Ако преценя, че имам повече сили и потенциал от обявените опоненти, аз ще се кандидатирам. В момента изчаквам, не бързам и няма защо да мисля за избори, защото точно сега стартираме няколко важни инфраструктурни проекта. Сред тях са „Рекултивирането на депото за отпадъци“ , започването на втори етап от ремонта на улиците в Карнобат, три нови жилищни сгради ще се санират, отделно от това не са спирали текущите задачи в община Карнобат.

В каква кондиция се намира община Карнобат към края на мандата? Как бихте я определил?

Добра финансова обезпеченост. Нулеви задължения към доставчици. Нямаме просрочени задължения към банки. Това е реалната ситуация. Общината разполага с достатъчно голям финансов ресурс. Има работа за вършене до края на мандата…но знаете ли…животът на хората не се измерва с кметски мандати. Кметската работа се измерва с това.

Мога да кажа, че общината е напълно обезпечена до края на годината финансово.

А карнобатлии и хората от съставните селища не ви ли задават същия въпрос? Ще се кандидатирате ли?

Питат ме, разбира се. Но не виждам смисъл да се бърза. Има си хронограма на централната избирателна комисия в зависимост от приетия закон и насрочените за 27 октомври избори.

Значи не става дума за „провокация“  от страна на лидера на АБВ, който обяви, че ще ви подкрепят на местните избори?

АБВ ме подкрепиха и на предните избори. Ние сме приятели с Румен Петков и с президента Георги Първанов. Приемам го повече като оценка за работата ми. Но както вече споменах, в работата си като кмет съм се отнасял с уважение към всички партии. Предполагам, че ако се стигне до моя официална кандидатура, най-вероятно ще бъде издигната от коалиция, защото това е по-лесният начин от организационна гледна точка.

Добре, оставяме партиите и партийните формули настрана. Кога ще обявите вашето лично решение?

Към десети септември официално ще обявя пред хората от Карнобат и общината решението си.

 автор: Красимир Калудов

Коментари

политика ...


икономика ...


образование ...