политика 09 авг. 2019 2019-08-09 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbXMyIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--8254da734fa9697745173715d21142fcb7a46d41/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_35379.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Атанас Терзиев: Тръгвам на изборите в Несебър за 100% победа

Атанас Терзиев е съветник от групата на ГЕРБ в общинския съвет в Несебър. Преди броени дни той получи номинация от съпартийците си за кандидат-кмет. С каква програма ще поиска доверието на своите съграждани, какви идеи има за развитието на Несебър и с какви амбиции ще влезе в предизборната кампания…с тези и други въпроси потърсихме г-н Терзиев.

Вече получихте номинация като кандидат за кмет на Община Несебър…а имате ли програма за управление на Несебър за следващите четири години и какво може да промени тя?

Естествено, че имам програма, която в момента надграждаме и доразвиваме с моя екип. Тази програма обхваща всички сфери и се отнася не само за Несебър, а за всички населени места в общината. Тя е конкретна, ясна и достъпна за хората. Когато я обявя официално, ще видите, че всичко заложено в нея е разработено така, че да може да бъде изпълнено в рамките на едни мандат.

Но щом изготвяте своя програма, означава ли това, че сте амбициран да променяте сега съществуващото положение в Несебър? В какво се състоят промените, които предлагате?

Вече анонсирах част от моите ключови инициативи. Например, създаване на университет по туризъм, съвместно с Варненския университет. Първоначално, още през 2020 год, ще започне работа като изнесена структура на учебното заведение, а в следващите години ще се стремим да получим акредитация като филиал на университета по мениджмънт. Това е една от инициативите ми, това е нещо реално и съм го обявил пред хората. Смятам, че такова висше учебно заведение в Несебър е нужно на всички, на бизнеса по Южното Черноморие, защото поне половината от туристите  през лятото идват в нашата община.

Има ли подкрепа от бизнеса идеята ви за университет в Несебър с туристически и икономически специалности?

Естествено, хората от бизнеса на драго сърце са готови да застанат зад тази възможност, дори да осигурят стипендии за студенти, за бъдещите кадри от туризма.

Ще предложите във вашата управленска програма възможност в Община Несебър да се разшири туристическия сезон и да се осигури по-голяма заетост на базата, която стои неизползваема седем осем месеца в годината?

Знаете, че съм представител на спортните среди. Да, ето едно мое предложение. От години апелирам и настоявам  да започнем  изграждането на спортна инфраструктура. Имаме възможността за това. Преди години имахме достатъчно голяма база и терени и неслучайно в Несебър идваха най-различни отбори на подготвителни лагери. В последните години това се загуби, а ние можем да възстановим базата, защото запитванията от страната и чужбина не са спирали. Ние трябва да осигурим база за тези отбори. Нямам предвид само терени и игрища, а и спортна зала, в която да може да се тренира пълноценно и да се провеждат състезания. Имаме добра хотелска база, имаме добри условия, а спортната ни база не отговаря на очакванията и на изискванията на отборите и мениджърите им, които отправят запитвания.

Такава спортна база не е толкова скъпа, не изисква големи инвестиции и съм убеден, че в рамките на един мандат можем да осигурим спортна зала, плувен басейн, терени и игрища за тренировки, подготовка и състезания. Всичко това може да даде тласък на града, да промени живота на хората в Несебър и през зимата, защото тогава основно идват за подготовка отбори от страната и чужбина.

Кога ще представите на хората в Община Несебър своята програма?

Ще я обявя през септември.  Ние продължаваме да анонсираме и сега части от нея. Наскоро запознах хората от Несебър и съставните селища с идеята ми за изграждане на Индустриална и логистична зона по примера на Бургас и Българово. Имаме необходимите терени, които са общинска собственост и предимството им се състои в това, че разполагат с комуникации, т.е с път, електричество и вода, въобще с всичко необходимо за създаването на един такъв индустриален парк.  Смятам, че една такава зона ще осигури целогодишна заетост в Несебър, за хората от цялата община.

При разработването на моята програма сме се придържали към това всеки един инвестиран лев от общинския бюджет да носи добавена стойност. Говорим за създаване на нови работни места, на целогодишна заетост, на нов туристически продукт.

Влагането на общински средства трябва да се прави с мисълта как те ще донесат нещо повече на Несебър…капитали, инвестиции, туристи, за да спре това обезлюдяване през зимата, , защото четири или пет месеца през годината сме натоварени и заети, има или няма сезон, но през останалото време хората са принудени да търсят работа в други градове. Това не е нормално.

Ако ще използваме спортната терминология, за победа ли ще играеш в този предизборен мач?

Естествено, че тръгвам за 100% победа. Убеден съм, че с  този екип, който съм събрал, със съмишлениците, с хората, които ме подкрепят, с политическите партии и движения, които също ме подкрепят, ще успеем да постигнем една убедителна победа.

Но не можете да не признаете, че имате доста сериозен съперник на политически терен в лицето на настоящия кмет Николай Димитров. Знаете ли начините как да го победите?

Разбира се, че знам начините. Освен програмата, която е доста стойностна и хората ще се уверят в това, когато се запознаят с нея, ние работим по места, правим много срещи и в момента. И понеже си говорим със спортни термини, смятам, че третият играч в мача, т.е публиката, е на наша страна. Хората са наша страна, защото те виждат едно дълго управление, което е натрупало негативи. Хората е нормално да искат промяна на управлението, в което се наблюдава инертност.

Аз искам да променя това. Искам да въведа нов, модерен подход при управлението на община Несебър и да реализирам нови проекти.

автор: Красимир Калудов

Коментари

политика ...


икономика ...


образование ...