култура 09 авг. 2019 2019-08-09 2019-08-09 https://www.burgas-reporter.com/attachments/add20e15b903fd203fd7da1c219405d7efd65fcf/store/fit/600/400/bcfe663fe9a428fee060a28db566bd28cbc6bc16a135dcf18a9d1fd6d95b/article_image

Burgas Reporter Ltd.

Живко Табаков за неизползваните уникални марки на Бургас

Изграждането на „Делфинариум“и на „Океанариум“ в Бургас може да повиши конкурентността на Бургас и да привлече интереса на туристите. Темата за мястото на атракциите от такъв вид в цялостния туристически продукт на Бургас беше обсъдена по време на поредната дискусия, в която се включи кандидатът за кмет и общински съветник Живко Табаков и експерти от сферата на културата.

 „Община Бургас и Общински съвет трябва да положат усилия да намерят друг инвеститор за изграждането на Океанариум в града. Бургазлии виждат развитието на туризма през културата и създаването на атракции. Подкрепях изцяло проекта за създаване на Океанариум в парк „Езеро“. Подобна атракция щеше да привлече към себе си голям брой туристи. Проектът, дори и след като първоначалният инвеститор се отказа, не трябва да бъде забравян. Теренът в парк „Езеро“ трябва да бъде съхранен и използван именно с цел създаване на атракции“, заяви Табаков.

Кандидатът за кмет постави на акцент в разговора и емблематичния музикален фестивал Spirit of Burgas. Според Живко Табаков фестивалният туризъм трябва да заема съществено място в програмата на общината.

Той изрази несъгласието си със спирането на финансирането на проявата, тъй като ползите за града и региона от събитието  са много по-големи в сравнение с разходите по организирането му.

„Част от бургазлии виждаха в Spirit of Burgas само една тридневна атракция, но трябва да се има предвид, че подобни мащабни мероприятия се голяма реклама за града извън граница. Така имаше и пряка ангажираност, повече заети места в легловата база. Не може да изключим и преките и косвени данъци, много голяма част от средствата, които инвестирахме, се връщаха отново при нас“ – коментира общинският съветник.

 

култура ...


региони ...


различно ...