политика 03 авг. 2019 2019-08-03 2019-08-03 https://www.burgas-reporter.com/attachments/1ab85dbaedcb1594df6f18553d3b2d8a581f02be/store/fit/600/400/0068e80241be4cfe6f1baad1aedb299b2740e692060667a28490d7398f56/article_image

Burgas Reporter Ltd.

Димитър Бойчев: Номинацията на Димитър Николов е заради трите му успешни мандата

ГЕРБ Бургас номинира настоящия кмет на община Бургас Димитър Николов за нов мандат, четвърти пореден. Според областния лидер на партията Димитър Бойчев единодушната подкрепа към Николов има своята голяма логика. Ето в какво се състои тя.

Не беше ли прекалено лесен изборът на бургаската структура да номинира Димитър Николов като кандидат за кмет?

„Лесен“ е изборът, ако го свързваме с постигнатото от Димитър Николов. С три мандата, изпълнени  с много работа. Ако това може да се нарече лесно...Истината е, че Димитър Николов и неговият екип направиха със своята работа номинацията лесна, но нека си спомним в какво състояние пое града, как го разви. Това е много, много свършена работа.

Добре…ако не използваме определението „лесна“, да се насочим тогава към естествена. Естествен ход ли е номинирането на Димитър Николов отново за кмет?

Естествена е на базата на отминалите три успешни мандата. Резултатите от тях са видими за хората от общината.

А какво искате и очаквате да надгради в евентуалния си четвърти мандат Димитър Николов?

Предизборната програма на г-н Николов може да не е написана още, но е в главата му, както се казва. При всички положения трябва да се надгражда. Въпросът е, че с работата си през трите мандата, той направи бургазлии по-взискателни. Очакванията им са по-големи, но за съжаление бюджетите на общината не се увеличават толкова драстично. Те са общо взето константни. Очакванията към всеки следващ мандат стават все по-големи, но от друга страна това е предизвикателство за екипа, който трябва да си върши все по-добре работата. А и това е стимул за нас като политици да работим.

Но тогава не стигаме ли до някакъв парадокс, в който Димитър Николов вдига летвата високо и затова бургазлии очакват все повече от него?

Винаги става така. Случващото се прави хората все по-взискателни. Не трябва да се забравя какво е било, от друга страна е много хубаво изискванията да са големи, защото това ни кара да работим все повече. Наистина от мандат на мандат става все по-трудно. Не стигат бюджетите, защото, както казах, те не се увеличават едновременно с очакванията на хората. Ние искаме да свършим повече неща, но те трябва да са обезпечени финансово.

Ако изборът на ГЕРБ за кандидат-кмет е бил улеснен, как се получиха нещата с номинациите на кандидатите за съветници в Бургас?

Номинациите за съветници не са били трудни, защото имаме над сто номинирани за съветници. Общо взето мога да кажа, че има много стойностни имена и ще се избере една качествена листа. Ще има приемственост, но и доста нови хора в листата. Това, което аз като областен председател съм помолил от общинското ръководство да ми направят, е анализ на стореното от всеки един общински съветник през мандата. Докладни, предложения, инициативи, отношение…преди това трябва да благодаря на всички наши общински съветници, защото с тях са били постигнати тези резултати в управлението на общината, с тяхна помощ. Благодаря на тях, най-вече на водача на групата Димитър Людиев.

Ще направим анализ на всеки един съветник. Ще има и нови лица, защото в номинациите, които видях на събранието, има много стойностни хора, с впечатляващи визитки, биографии…и те могат да допринесат много за развитието на общината.

Остава ли ви време да погледнете и към конкуренцията? Оттам мотивират ли ви да работите за по-добър резултат?

Винаги една достойна конкуренция мотивира. Винаги когато насрещна има достоен противник, това мотивира всеки да дава всичко от себе си. Отнасям се с голяма уважение към всеки един кандидат за общински съветник, който ще се яви на избори в Община Бургас, но ние ще излезем най-вече с работата си през целия мандат. Това е нашата визитна картичка. Онова, което сме свършили. Това е определящото и е пред очите на хората.

Автор: Красимир Калудов

политика ...


икономика ...


образование ...