култура 25 юни 2019 2019-06-25 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdk0yIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--c6ad18eff7d533523bad281f7fa91a0e94bfb0b6/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_34990.jpg

Burgas Reporter Ltd.

„Арсеник и стари дантели” премиерно на бургаска сцена

Класическата пиеса „Арсеник и стари дантели” ще бъде поставена пред бургаска публика.

Творбата излиза под перото на Джоузеф Кесълринг през 1939 г. и оттогава насам печели одобрението на зрителите по цял свят.

Представлението на Театър „Българска армия” ще се играе утре – 26 юни, от 19:00 ч. в залата на ДНА.

Комедията „Арсеник и стари дантели” среща публиката с известния театрален критик и страстен противник на брака – Мортимър Брустър, който не може да устои на чара на красивата Илейн и... ѝ предлага брак.

Но неочаквано откритие му отнема насладата от медения месец. В старата ракла, в дома на неговите набожни лели- Аби и Марта, чиято благотворителност е позната на целия град, Мортимър открива труп. Не „труп”, а „трупове” – оказва се че това е 12-тата им жертва.

С идеята „да облекчат живота им” Аби и Марта черпели самотни хора, които приютявали в техния пансион, с чаша от позабравеното бъзово вино, но „придружено с лъжичка арсеник и щипка цианит”. Вече почерпените господа закопавали в мазето, където и в този момент братът на Мортимър – Теди , копаел поредния шлюз на Панамския канал”.

Фактът, че той смята себе си за президента Теди Рузвелт се допълва с появата на още по-безумният им трети брат – Джонатан, човек с явни маниакални наклонности. 

В ролята на Мортимър Брустър публиката ще види Тигран Торосян, който се носи решително и енергично по финия ръб на истерията. Гергана Данданова ще влезе в ролята на леля Аби. Красивата актриса прави чудесно превъплъщение в суха старица с припряна за възрастта си походка. Радосвета Василева е достоверна като властната ѝ сестра. Със своята неподправеност полицаят на Александър Дойнов предизвиква искрен смях. Същото постига и налудничавият образ на Теди Брустър, пресъздаден от Асен Кобиларов. Веселин Ранков влиза в ролята Джонатан Брустър. Придружителят му д-р Айнщайн ще бъде изигран от Мирослав Пашов. Сред тях е и Илейн, на която Елена Иванова вдъхва увереност и упорство.

„Арсеник и стари дантели“ в „Българска армия“ успява да направи това, за което е предназначена – да забавлява, преплитайки незавидната съдба на няколко роднини, всеки от които намира щастието в чуждото нещастие. Представлението обаче няма да ви донесе друго, освен радост, а това го прави чудесен театрален избор.

Режисьор на постановката е Борислав Чакринов, а сценографията е дело на Нина Пашова.

Билети се продават на каса „Часовника”. За повече информация тел.0894/898-098-Маруся Русева –организатор /„Арт ателие”/

Коментари

култура ...


региони ...


различно ...