политика 19 юни 2019 2019-06-19 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbTVTIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--fdd39b614725f46a5ae5f1c4372985eb21756cf2/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9VWTI5dFltbHVaVjl2Y0hScGIyNXpld2s2RUdGMWRHOWZiM0pwWlc1MFZEb01aM0poZG1sMGVVa2lDMk5sYm5SbGNnWTZCa1ZVT2d0eVpYTnBlbVZKSWcwME1EQjROakF3WGdZN0NGUTZDV055YjNCSkloQTBNREI0TmpBd0t6QXJNQVk3Q0ZRPSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--203b1a8c9eed4377167cb2e98b44388b2b3a30a3/main_img_34938.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Живко Табаков обяви кандидатурата си за кмет на Община Бургас

Лидерът на ДБГ Бургас Живко Табаков официално обяви своята кандидатура за кмет на Община Бургас.

Настоящият независим общински съветник направи това, чрез открито писмо до бургазлии.

В обръщението си към тях той изразява своя отказ да се примири с липсата на работеща икономика, с ниското трудово възнаграждение в града, с високите данъци, с високите цени на услугите, с отсъствието на здрава бизнес среда, със слабия инвеститорски интерес и  с бягството на младите хора от Бургас.

Според него в съществуващата конфигурация от приятелски кръгове и „елити“ на гражданите са отредени второстепенни роли, в които те не знаят кой и как харчи техните пари.

Ето защо Табаков смята, че в бургазлии вече са се натрупали неудовлетвореност и гняв към управляващите, които искат да си върнат контрола върху местната власт.

Със своята кандидатура местният лидер на ДБГ желае да започне диалог не с политически партии, а най-вече с гражданите.

Ето защо в следващите десет седмици Живко Табаков и колегите му ще поведат поредица от срещи, по време на които ще представят десет различни теми и ще чуят съветите, препоръките и критиките на хората по тях.

Някои от най-активните участници в срещите ще получат и предложение да бъдат включени в бъдещата листа с кандидати за общински съветници, в която ще влизат демократично мислещи хора с изявена гражданска позиция и експерти.

Две от новите лица, които ще бъдат част от листата бяха представени днес и това са неврохирургът д-р Светослав Тодоров и Светла Белчева , представител на Асоциацията на домоуправителите.

Представяме ви текста на писмото обръщение:

 

Скъпи съграждани,

Преди няколко години реших да участвам в обществения живот на Бургас, воден от убеждението, че материалното благосъстояние на хората, живеещи в родния ми град, трябва да бъде подобрено, а скъсаната връзка между институции и граждани – възстановена. Вярвах и продължавам да вярвам, че Бургас може да бъде силен град на свободни хора, който предоставя на гражданите доходи, здравеопазване, образование, социална равнопоставеност, сигурност, чиста околна среда и възможности за развитие на икономика и туризъм.

Към днешна дата съзнавам, че Бургас е изправен пред сериозно изпитание, породено от липсата на работеща икономика, ниско трудово възнаграждение и недостатъчни възможности за реализация. Високите данъци, повишаването на цените на услугите, отсъствието на здрава бизнес среда и инвеститорски интерес, напускането на младите хора, засилиха усещането за неудовлетвореност и гняв към управляващите.

Гневен съм и аз, и споделям Вашите тревоги, защото Бургас не е само град на приятелските кръгове на кмета и ГЕРБ, не е само на елита, но и на всички бургазлии, които искат да се развиват и успяват без лични връзки или богатство, а от работа и компетенции.

Бургазлии са силни хора и хиляди пъти са показвали, че заедно могат да градят по-добър и справедлив живот, но и да свалят доверието си от онези, които не го заслужават.

Бургас не заслужава това управление, в което на гражданите са раздадени второстепенни роли. Бургазлии трябва да държат контрола върху местната власт и да участват в разпределянето на публичните ресурси. Да знаят кой и как харчи техните пари. Убеден съм, че съдбата на града ни зависи от нас като едно цяло, но и от решенията на всеки един поотделно.

Днес официално обявявам пред Вас готовността си да се кандидатирам за кмет на Бургас и с това давам начало на широк граждански дебат, чрез който заедно ще изградим общата ни визия за развитие на града. Тя ще бъде и договор за доверието ни един към друг.

Листата ни за предстоящите местни избори ще даде възможност на демократично мислещи хора с изявена гражданска позиция, на експерти в различни области и представители на неправителствени организации, които искат по-добро управление за Бургас.

В продължение на 10 седмици аз ще повдигна пред Вас 10 теми, които са важни за всеки жител града ни. Вашите мнения и предложения ще може да изразите на официалната ми страница във фейсбук, където да стане възможно и участието на много наши съграждани извън пределите на Бургас, във всичките ми открити приемни, както и в централния ми офис на ул. „Фердинандова” 2 Б.

Не съм забравил своите ангажименти като избран от Вас общински съветник и се борих всеки ден за постигането на добри резултати. В продължение на четири години ние имахме шанса да се запознаем, да дискутираме, вървяхме рамо до рамо във важни битки. Много пъти търсих Вашата подкрепа, искам я и сега, за да продължа да работя за Бургас. Това не е краят на общия ни път, а нова възможност за просперитета на Бургас.

Вероятно този дебат няма да отговори на всичките Ви въпроси, няма да бъдем на едно мнение винаги, но ще извадим на преден план съществените и значимите неща за нас като общество, като българи, като бургазлии. Бургас трябва да има посока и ние заедно можем да я зададем!

 

С уважение,

Живко Табаков

 

Коментари

политика ...


икономика ...


образование ...