култура 09 юни 2019 2019-06-09 2019-06-09 https://www.burgas-reporter.com/attachments/c05311f955386268377c40db47a99b0809337ef4/store/fit/600/400/d0f88c4d131bfbde59302b76d8ad2e7f77d82ce63f98a8f910446f197a82/article_image

Burgas Reporter Ltd.

Документалният спектакъл "Апарт" пристига в Бургас

Бургаската публика ще има възможност да види документалния спектакъл "Апарт" на Театър „Азарян”.

Представлението ще се играе на 11 юни от 19:00 ч. на сцената на ДТ „Адриана Будевска”.

"Апарт" е дебютен режисьорски опит на Илко Ганев. Спектакълът борави със средствата на пърформанса и въздейства като арт инсталация.

Публиката ще съпреживее уникален експеримент, съчетаващ в себе си интерактивно поднесени документални текстове, съчинения, разкази и интервюта за живота на едни от най-обичаните артисти. Историите за света на киното и театъра са разказани от авторите на сборника „Артисти със сребро в косите” и са събрани в драматургична рамка от актрисата Людмила Сланева.

Заглавието "Апарт" идва от термин в театъра, който означава думи на персонажа, произнесени директно към публиката.

В спектакъла са използвани документални разкази и интервюта на бележити български режисьори и актьори като Крикор Азарян, Леон Даниел, Наум Шопов, Гинка Станчева, Емилия Радева, Мария Стефанова, Жоржета Чакърова, Гергана Кофарджиева, Ицхак Финци, Никола Петков, Красимира Казанджиева, Стефан Германов, Стефан Илиев – Чечо, Христо Домусчиев и др.

Вълненията, мислите и емоциите на нашите легендарни артисти ще бъдат разказани от младите актьори Антъни Пенев, Бориса Сарафова, Димитър Крумов, Надя Керанова, Петя Бончева и Севар Иванов.

Визуалната среда и видеомапинга са дело на Владислав Илиев, а в подготовката на видеоинсталацията участват Павел Павлов, Александър Ковачев, Александра Апостолова и фотографът Светослав Караджов.

„Как бързо тече времето и колко е преходно всичко е основното, което ни интересуваше, докато репетирахме. Артистът винаги изглежда малко "в повече". В интервютата на известни актьори, както и на някои забравени вече такива, открихме за пореден път, че човекът в артиста е особена порода. Погледнат отстрани, актьорът често изглежда като луд. Но той по-скоро е ДРУГАДЕ. И може да те заведе там.” , споделя режисьорът Илко Ганев.

„Артистът е „особен род животно”. Не е като другите хора. Мисля, че спектакълът "Апарт" се занимава и с тази тема. А тя е моя тема отдавна.”, допълва Людмила Сланева. Актрисата лично е компилирала текстовете и интервютата на легендарните артисти специално за проекта. Самата тя е завършила актьорско майсторство при големия КрикорАзарян.                                                                                                      

Билети се продават на каса „Часовника”, за повече информация тел.: 0894/898-098

култура ...


региони ...


различно ...