политика 20 март 2019 2019-03-20 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdVkzIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--3c70a1ee0ee01ccbda9cb1faf7a671343aef67bb/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_34137.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Иво Баев от ДСБ Бургас: Моите съболезнования за приятелите ми от СДС

Иво Баев е общински лидер на ДСБ в Бургас. Потърсихме го за кратък коментар относно новината за възможната поява на коалиция между ГЕРБ и СДС.

Каква е вашата реакция на новината за това, че СДС е на крачка от това да пристане на ГЕРБ?

Мога да кажа единствено, че изказвам съболезнования на приятелите ми от СДС.

Защо, така траурно звучите, че чак съболезнования ще им изказвате?

То, това не ме изненадва никак. Очаквал съм го. Това е просто сделка. За съжаление стотици хиляди избиратели са просто прецакани. Симпатизанти и членове на СДС са прецакани от решение на едно продажно ръководство. Не мога да си представя, че това СДС, което познавам от създаването му с неговите ценности, може да се съюзи с ГЕРБ. Просто е абсурдно.

А това решение на „синьото“ ръководство смятате ли, че е съобразено с настроенията на членовете и симпатизантите на СДС?

Ами, да не би някой да е питал хората, избирателите. На много места в страната СДС са в управлението не от вчера. Както в Бургас имат областен управител. Те са в управлението заедно с ГЕРБ и колкото и да е жалко, поне стана ясно от цялото им лутане тук и там къде са. Преди няколко дни видях, че Костадин Марков беше писал във Фейсбук , че СДС е без визия, без посока, без яснота и даваше мнение, че трябва да излязат сами на избори, ако не се разберат с Демократична България. Беше призовал в своята публикация лидера им Румен Христов да търси хора за самостоятелна листа ,което е много по-достойно.

Затова започнах с това ,че изказвам моите съболезнования за моите приятели от СДС. Те са прецакани и тяхното мнение е пренебрегнато заради някакви тънки интереси.

Лично вие съжалявате ли за пропуснатата възможност да поставите основите на силно дясно обединение?

Абсолютно съжалявам. Дълбоко се надявах, че със СДС ще намерим общ език, защото не виждам с кой друг трябва да намерим общ език. Това е много ясно.

Странно е или по-точно изобщо не е странно, че и Костадин Марков, с когото разговарях преди това интервю с вас, каза, че ДСБ е най-логичният съюзник и партньор. Толкова ли сте близки като философия?

Ами, те са наши…как да кажа. Те избирателите ни са едни и същи. Ние през годините с няколко нови брандове ги разкатахме, избирателите ни. Побъркахме ги до такава степен, че да не знаят кой какъв е, кой къде е. Пълен абсурд. Какво да кажа.

Не съм изненадан от това обединение с ГЕРБ, но е жалко. Може и да влезе някой техен евродепутат, не знам къде ще сложат Венцислав Кисьов, но това е пълен майтап. Да се подложат на ГЕРБ, на тази мафия, която управлява България. За мен оттук нататък, ако самите истински седесари, ако те не се събудят…не знам. Познавам едни куп хора от тях, които сигурно са бесни в този момент.

Имат много хубаво ръководство, качествено.

 

 автор: Красимир Калудов

Коментари

политика ...


икономика ...


образование ...