култура 08 март 2019 2019-03-08 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcUZRIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--8136ced61e8bb64a6748b98eb0057a3b31f5d734/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_34022.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Сръчни бургазлии творят красоти за благотворителен базар

Десетки хора със сръчни ръце изработват красиви сувенири, които ще бъдат представени на пъстрия благотворителен базар в Бургас.

Щандовете ще бъдат разположени в зала 4 на Експозиционен център „Флора” в периода от 15 до 17 март. Официалното откриване ще е в петък - 15 март, от 11:00 часа, когато пред присъстващите ще бъде изнесена богата културна програма.

Събитието се организира по повод Световния ден на социалната работа, който традиционно се отбелязва през третия вторник от месец март.

Вече е ясен и точният брой на социалните звена, които ще вземат участие в базара с ръчно изработени шедьоври. Те са общо 20 и включват: Дом за стари хора "Цвета и Анка Върбанови", Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания № 3, Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания № 4 и 5, Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания "Ронкали", Защитено жилище за лица с умствена изостаналост, Защитено жилище за хора с психични разстройства, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, Дневен център за деца и младежи с физически и множество увреждания "Св. Николай Чудотворец", Център за работа с деца на улицата, Център за социална рехабилитация и интеграция за деца и младежи с увреждания, Център за обществена подкрепа, Център за социална рехабилитация и интеграция за деца и младежи с увреждания, Център за социална рехабилитация и интеграция на лица с психични разстройства, Домашен социален патронаж, Център за социална рехабилитация и интеграция на лица пострадали от насилие, Център за социална рехабилитация и интеграция на лица от рискови групи, Център за подкрепа на жертви на сексуално насилие "Вселена", Кризисен център за лица и деца жертва на насилие, Център за социална рехабилитация и интеграция за хора с увреждания към Сдружение "Социален център Бургас", Сдружение "Онкоболни и приятели", Социално предприятие "Нарисувай ми усмивка".

Базарът ще предложи на посетителите пролетни сувенири, вещи за дома, стилни бижута от естествени материали. Ще бъдат представени и сладки изкушения и традиционни ястия от българската кухня.

За доброто настроение на всички гости ще се погрижат самите творци от социалните звена. Присъстващите ще имат възможността да слушат специално подготвени музикални изпълнения и да видят модно ревю на ръчно изработени артикули дамска и детска мода. Ще бъде представена и дейността на Център за обществена подкрепа чрез изнесена приемна - възможност за всеки да получи безплатна еднократна консултация от специалист. През целия ден на разположение ще има забавна творческа работилница за деца.

Коментари

култура ...


региони ...


различно ...