региони 21 ян. 2019 2019-01-21 2019-01-21 https://www.burgas-reporter.com/attachments/41c07b34fd8553a53e56a640ebeaaa427735287f/store/fit/600/400/bd774c19e6a985a1c1b98a22cc287e78d6508bea4dfe07eb3d94200f4abd/article_image

Burgas Reporter Ltd.

Обща кауза в полза на децата на Карнобат обедини граждани, местни предприемачи, организации и Общината

 "Капачки - за децата на Карнобат" е кампанията, която обедини общинска администрация, местни граждани от различни поколения,представители на бизнеса, институции и организации.
 
Всички те застанаха зад каузата да бъдат закупени и монтирани с общи усилия съоръжения за баскетбол, волейбол, футбол, да се монтират шанци за скейтборд, ролери и колела, да се изградят еко площадки и още.
 
Средствата ще бъдат набавени чрез личните усилия на участниците в кампанията, които ще събират пластмасови капачки в специални съдове, поставени в повече от двадесет пункта в Карнобат и съставните селища, обозначени със съответните информационни надписи.
 
Идеята за обществената кампания  "Капачки - за децата на Карнобат" беше обявена в края на миналата година от граждани, които пожелаха да приобщят колкото се може повече жители на града и общината към нея.
 
Целта е част от пластмасовите отпадъци да бъдат оползотворени по най-добрия за 
града начин.
 
Кметът Георги Димитров и колегите му от общинска администрация изцяло подкрепиха инициативата и помогнаха в нея да се включат училища, детски градини, фирми, институции и търговски обекти. 
 
 Всички средства, набрани от рециклирането на капачките, ще бъдат инвестирани в една по-добра среда за децата на Карнобат. Организаторите отправиха предизвикателство към децата на Карнобат те да създадат и предложат лого на кампанията
 
Видовете пластмасови капачки, с които всеки желаещ може да се включи в кампанията, като ги предаде за рециклиране са:
 1. Пластмасови капачки от минерални води;
 2. Пластмасови капачки от кремове за ръце;
 3. Пластмасови капачки от омекотители и прахове за пране;
 4. Пластмасови капачки от буркани за кафе;
 5. Пластмасови капачки от бутилки от оцет;
 6. Пластмасови капачки от бутилки от олио;
 7. Пластмасови капачки от кислородна вода и спирт;
 8. Пластмасови капачки от всички видове безалкохолни напитки;
 9. Пластмасови капачки от всички видове натурални сокове;
 10. Пластмасови капачки от пластмасови бутилки от бира;
 11. Други видове пластмасови капачки.
 
 
Кампанията е съвместен проект на община Карнобат & Приятели. 

Община Карнобат се ангажира с цялостната организация със събирането, съхранението и предаването за рециклиране на събраните вторични суровини. Служители на администрацията вече предадоха  няколко десетлитрови бутилки, запълнени с капачки.
 

региони ...


здраве ...


култура ...