региони 16 ян. 2019 2019-01-16 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://www.burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbFpmIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--61fb07ee489aec8cdc9f90ec8c10b37ae382934a/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_33573.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Големи проекти ще преобразят Ахелой още тази година

Канализацията на Ахелой ще бъде заустена в Пречиствателна станция Равда тази пролет. 

Това ще се случи благодарение на два големи инвестиционни проекта, които се реализират в момента на територията на града.

Информацията съобщи кметът на Поморие Иван Алексиев при обсъждането на проектобюджета на общината за 2019 г.

„Доброто сътрудничество и партньорство между инвеститори и Община доведе до разработване на цялостно развитие на зоната, в която са инвестициите, включително и изграждане на водопровод, ремонт и заустване на отпадните води в канално-помпена станция, а оттам и в Пречиствателна станция Равда чрез тласкател.  Освен за инфраструктурата, тези инвестиции ще спомогнат и за туристическото развитие на града, осигурявайки над 4 000 легла и над 500 работни места в Ахелой.”, обясни градоначалникът.

Освен това през тази година се предвижда изграждането на буни за запазване и защита на ахелойския бряг. Дейностите включват още изграждане на пристан. Проектът вече е внесен в регионалното министерство и очаква одобрение за финансиране.

По програмата за развитие на селските райони и Местната инициативна група Поморие ще се извърши основен ремонт на три основи улици в Ахелой – Рила, Струма и Искър. По същата програма е одобрен и проект за изграждане на екоалея, разположена между морския бряг и Поморийското солено езеро, която да свърже Ахелой с Поморие.

„Спомням си, че преди години с вас коментирахме кога ще изчистим залива – той вече е чист; кога ще се изгради обхода – и той е факт; много пъти обсъждахме въпроса за изграждане на детска ясла – строителството ѝ започва; за буните, за улиците и много други. Полагаме много усилия да променим Ахелой, но основното беше да се изведе трафикът от града. Убеден съм, че отсега нататък нещата ще започнат да се случват. Необходимо ни е малко разбиране и малко повече комуникация помежду ни”, заключи кметът Иван Алексиев в края на срещата.

На обществено обсъждане присъстваха още заместник-кметът на Община Поморие Янчо Илиев, председателят на Общинския съвет Адам Адамов, кметът на гр. Ахелой Иван Георгиев и общинските съветници.

Коментари

региони ...


здраве ...


култура ...