култура 09 ян. 2019

КИНЕДОК представя „Пощальонът”

Международната инициатива за авторско документално кино – КИНЕДОК, продължава с българския филм „Пощальонът”.

Прожекцията му ще се състои утре – 10 януари, от 18:30 ч. в Културен център "Морско казино" българския филм "Пощальонът", при вход свободен.

Режисьорът Томислав Христов засяга изключително актуална и предизвикваща противоречиви отгласи в нашето общество тема - бежанците. Лентата е снимана през 2016 година като копродукция на България и Финландия.

Село Голям Дервент в миналото е наричано Голяма порта заради стратегическото му положение. То отново попада в центъра на международните събития, защото е първото населено място, през което минават търсещите убежище бежанци.

Забравеното село на границата с Турция се е превърнало в една тайна врата към Европа. В същото време местният пощальон решава да се кандидатира за кмет, за да спаси все по-обезлюдяващия се Голям Дервент като го насели със сирийски бежанци.

Основният му опонент затваря очи пред проблемите на бягащите от войната, бори се за затваряне на границата и за връщане на комунизма. Изборите за двама кандидати обаче не приключват след преброяването на бюлетините.

Още от: култура


Още от: региони


Още от: различно