култура 19 дек. 2018

Кубанските казаци ще пеят и танцуват в Бургас

Световноизвестният Кубански казашки хор ще направи първото си турне в България през идната 2019 година. 

Най-старият музикално-танцов ансамбъл на Русия ще излезе на бургаска сцена на 21 юни.

Хорът е основан преди 207 години в Екатеринодар - днешният красив град Краснодар, с когото Бургас е побратимен. 

Ансамбълът пази, развива и пренася през вековете богатите певчески и танцови традиции на Кубанския край. В неговия репертоар се съхраняват над 4000 произведения от различни епохи. Повечето от текстовете са за себеотрицанието и жертвоготовността на казака, за връзката на воина с верния му кон, за любовта към родината. Изпълненията на хора са грандиозни, емоционални и въодушевяващи.

Ансамбълът включва над 100 изпълнители – певци, танцьори и музиканти. Художествен ръководител и главен диригент на хора е народният артист на Русия, Украйна, републиките Абхазия, Адигея и Карачево-Черкезия – проф. Виктор Захарченко.

За концертите пред българската публика ще дойде пълният състав от певци, музиканти, танцьори и всички солисти. Избрана е програма "Най-доброто за 200 години". Сред песните са любимите "Любо братцы, любо", "Ты прости меня, родная", "Когда мы были на войне", "Распрегайте, хлопцы, кони" и други емблематични казашки песни.

Българската публика ще има възможността да се наслади на изпълненията на великолепните казашки атамани и кубански красавици, благодарение на продуцентска агенция "БГ Саунд Стейдж". Билетите ще бъдат пуснати в билетните каси на залите в градовете, през които ще мине турнето, както и в мрежата на www.eventim.bg.

Още от: култура


Още от: региони


Още от: различно