култура 19 дек. 2018

Музикалното с поредица от коледни изненади

В навечерието на Коледа възпитаниците на Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров” са подготвили цял куп изненади за малки и големи.

Първото събитие, което отваря пътя на Коледните празници, е тази вечер - 19 декември, от 18:00 часа в салона на учебното заведение. Празничният концерт е по проект „На концерт в сряда” и в него са включени  индивидуални и ансамблови изпълнения. На сцената  ще прозвучат  произведения на Шуберт, Чайковски, Лист, Хайдн, Брамс и др.

Най-красивите коледни песни ще прозвучат и утре - 20 декември, отново от 18:00 часа в залата на училището. На сцената ще излязат децата от класа по поп и джаз пеене на Михаела Тенев – Мишел. Младите изпълнители ще потопят публиката в приказен свят, където чудеса наистина се случват.   

В празничната проява ще вземат участие Станимира Русева, Стелла Михайлова, Жулиета Михнева, Мадлен Георгиева, Мария Петкова, Росица Перева, Кристина Станкова, Йоана Стоянова и Габриела Йорданова.

Станалият вече традиция Тържествен Коледен концерт на училището по изкуства отново ще зарадва и изненада бургазлии.

„Коледа в ефир“ е името на поредната празнична проява, която ще разкаже какво се случва в едно радио по време на живо предаване по Коледа. Гост на спектакъла  ще бъде Георги Янакиев , водещ на предаването  „Гларуси и шамандури“ , което се излъчва по БНР Бургас.

В концертът участие ще вземат Камерен оркестър с диригент Петя Тончева, Детски и Младежки хор  с  диригент Анета Данаилова, Вокална формация „Артистини“ – диригент Галя Русева, Квинтет „Мелодика“ с  ръководител Румяна Драголова,  Тромпетен  Ансамбъл  с преподавател  Светослав Василев, както и  децата от балетните класове с преподаватели Недко Георгиев, Добрина Бахова и Диляна Бахматова. Сценарист е Вяра Алексиева, постановка – Христо Хр. Симеонов.

„Коледа в ефир“ ще се състои на 22 декември от 18:00 часа в салона на НХК, при вход свободен.

Още от: култура


Още от: региони


Още от: различно