политика 17 дек. 2018

БСП Бургас поиска общинска полиция да се изправи срещу битовата престъпност

Общинското звено за сигурност и охрана да получи повече правомощия, с които да се противопостави активно на постоянно увеличаващата се битова престъпност поискаха от БСП Бургас.

Социалистите смятат, че за целта трябва да се обнови  действащата общинска наредба в тази сфера.

ОТ БСП предлагат първоначално две патрулни двойки да охраняват и контролират нощно време в четири сеела, например Рудник и мина Черно море или в Банево и във Ветрен. Такива невъоръжени патрули трябва да има и в центъра, както и около детските и спортни площадки, за да се възпират хулигански прояви  в тези части на града. Според концепцията на левицата при установяване на посегателство върху общинска или частна собственост общинските охраняващи ще трябва да известяват органите на МВР.

В централата на социалистите са изчислили, че ще са необходими около 100 000 лв за обезпечаване на допълнителния ангажимент на общинското звено.

В БСП одобряват идеята да се разшири обхватът на видеонаблюдението в Бургас, но държат освен в нови технологии да се инвестира и в допълнителен персонал, който да следи денонощно потока от информация на видеомониторите и да реагира незабавно при нарушения, хулигански прояви или вандализъм.

Според общинския председател на социалистическата партия Живко Господинов е необходима намеса от страна на общинската полиция, която да постави край на хаоса около училищата в сутрешните, обедните и вечерните часове, когато родителите оставят или взимат своите деца от учебните заведения.

Още от: политика


Още от: икономика


Още от: образование