ориентири 27 ноем. 2018

Бургаски изпълнители се обединиха в помощ на Иван Михайлов

Изпълнители от различни поколения ще излязат на една сцена в Бургас, за да помогнат на Иван Михайлов, който се бори с остра миеломоноцитна левкемия.

Сред музикантите, които ще се включат в благотворителната инициатива, е Явор Велчев – Яви, познат на публиката от реалити формата „Гласът на България”. 

В подкрепа на 42-годишния мъж пред публиката ще излязат още малките таланти от детски хор "Милка Стоева", ФТА "Никола Гинов", Танцова школа "Дюн", The Next Crew, Емил Маджаров и Елица Георгиева, Давид Сукнаров, MEIA, Даниела Стоянова, ПФА "Странджа", Народен хор "Трепетлика" и Бургаски духов оркестър.

Концертът ще се състои на 1 декември, от 18:00 часа в Културния дом на нефтохимика (НХК). 

Всеки, който желае, може да си закупи покана предварително на касата НХК. Цената на билета е 10 лв. В събота касата ще работи от 15:00 до 18:00 часа. Преди концерта в събота от 16:00 часа е организиран и благотворителен базар в  НХК в подкрепа на Иван.

Иван Москов Михайлов е на 42 години и е диагностициран с агресивна, бързоразвиваща се болест - остра миеломоноцитна левкемия, придружена от транслокация на хромозоми и FLT3-ITD генетична мутация.

Мъжът е преминал първия етап от лечението на заболяването чрез химиотерапия, но за успешното излекуване трябва да бъдат извършени процедури за трансплантация на стволови клетки. Операцията се извършва в Англия.

Първият етап на трансплантацията, включващ подготвителна терапия, трансфер на стволови клетки и първоначално възстановяване, премина успешно. През следващите месеци лечението на Иван в Лондон продължава, като целта е да се избегнат сериозни усложнения вследствие на трансплантацията или липсата на имунна система.

Надеждата на лекарите е присадените клетки да вземат надмощие над старите. Ако всичко върви по план, следва година таргетна терапия с FLT3 инхибитори.

Цената на лечението дотук надхвърли 260 000 паунда, събрани чрез заеми и дарения. Остатъкът от трансплантационния цикъл плюс терапията с инхибитори се очаква да струват още около 200 000 паунда.

За събирането на средства за лечението на Иван Москов Михайлов са открити банкови сметки:

БАНКОВИ СМЕТКИ ЗА ДАРЕНИЯ

BGN
 Иван Москов Михайлов
 IBAN: BG70UNCR70001523273327
 BIC (SWIFT): UNCRBGSF
 Основание: Дарение за лечение

EUR
 Иван Москов Михайлов
 IBAN: BG81UNCR70001523273420
 BIC (SWIFT): UNCRBGSF
 Основание: Дарение за лечение

USD
 Иван Москов Михайлов
 IBAN: BG59UNCR70001523273331
 BIC (SWIFT): UNCRBGSF
 Основание: Дарение за лечение

GBP
 Иван Москов Михайлов
 IBAN: BG05UNCR70001523334152
 BIC (SWIFT): UNCRBGSF
 Основание: Дарение за лечение

* Кутии за събиране на дарения са поставени при входа на Община Бургас, КЦ "Морско казино", Туристическия информационен център на ул. "Александровска", Експоцентър "Флора" и Операта. Информация за кампанията може да откриете на адрес: https://www.helpivan.com/.

Още от: култура


Още от: региони


Още от: различно