култура 26 ноем. 2018

Христо Шопов и Лилия Маравиля ще се срещнат тази вечер в Бургас

Христо Шопов и Лилия Маравиля ще се завърнат на бургаска сцена с постановката „Всяка година по същото време”.

Спектакълът е поредният съвместен проект с участието на двамата актьори. Майсторската им игра завладява театралната публика още в първата част на продукцията – „Догодина по същото време“ - пиеса по сценарий на блестящия драматург Бърнард Слейд. 

„Препълнените зали, при над 100представления на родна сцена, бурните аплодисменти и широкият медиен отзвук ни мотивираха да поставим и естественото драматургично продължение на пиесата - „Всяка година по същото време”, коментира режисьорът Георги Михалков.

В пиесата актьорите продължават завидната си творческа симбиоза, за да разкрият чрез героите си - Джордж и Дорис, тайните на трогателна любов, неподвластна на житейските обстоятелства. 

„Всяка година по същото време“ е постановка, която рисува история с палитрата на всички човешки емоции и състояния. Чувствен и забавен диалог за неизбежните лутания между удобните самоизмами и отрезвяващите истини. За онзи етап, в които изпитваш нужда да осмислиш пропуснатите възможности и да се отдадеш на неосъществените идеи, заедно с някой, който те обича и подкрепя! За моментите, в които бързаш да прекосиш пустинята на неполучените отговори и да изкачиш своя личен Еверест. 

Най-голямото щастие е да осъзнаеш, че любовта е единственият правилен житейски път!

Преводът на пиесата е на проф. Андрей Аврамов, костюмите са дело на Петър Митев,сценографията е на Антония Попова, а продуцент на представлението е Лилия Грънчарова.

Постановката ще се играе на 26 ноември от 19:00 ч. в зала НХК.

Пиесата на „Миро мюзик” гостува в Бургас по покана на Културна организация „Арт ателие”.  

Билети се продават на касата на НХК и на 0894/898-098 – Маруся Русева-организатор.

Още от: култура


Още от: региони


Още от: различно