политика 19 ноем. 2018

БСП представи в Бургас своята „Визия за България“

БСП представи пред членове и симпатизанти своята „Визия за България“. Програмата беше определена от зам.-председателя на ПГ на „БСП за България” Драгомир Стойнев като отворен документ, който може да бъде допълван и дописван от хората в страната.

Като ключови детайли в програмата бяха посочени въвеждането на прогресивен данък и семейно подоходно облагане, чиято цел е да стимулира младите семейства.

По време на представянето на „визията“ бяха разисквани здравеопазването и мерките, които левицата предлага в тази сфера.


От БСП ще работят за това болниците да не бъдат повече търговски дружества, а да се регистрират като лечебни заведения, за да могат не да търгуват със здравето на хората, а да ги лекуват.

В програмата е залегнало и намерението на левицата да бъдат преизчислени пенсиите, както и отпадането на техния „таван“
„Ние наблюдаваме финалните гърчове на един режим, който е абсолютно закономерен.  Кризата е и политическа. Начело на страната са инсталирани хора, които, освен всичко останало, са и некомпетентни в сферите, в които работят” – коментира от своя страна проф. Иво Христов. Според него демографският срив означава катастрофа на страната.

В представянето на „Визия за България“ в Бургас участваха инж. Петър Кънев, Николай Тишев, проф. Иво Христов, Тодор Байчев и Димитър Стоянов, както и членът на ИБ на НС на БСП Атанас Зафиров, общинският председател на БСП-Бургас Живко Господинов и областният лидер Стойко Танков.

Още от: политика


Още от: икономика


Още от: образование