култура 13 ноем. 2018

Ученици от музикалното със "Спомен за Анна Балашева"

Възпитаниците на Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров”  в Бургас са подготвили изненада за публиката тази седмица. 

Спектакълът носи името „Спомен за Анна Балашева” и ще се състои утре – 14 ноември, от 18:00 часа в Концертна зала на Музикалното училище, при вход свободен.

Събитието е част от проекта „На концерт в сряда”, който се реализира вече пети сезон. Инициативата включва цикъл от различни тематични концерти, в които участие ще вземат деца от всички специалности.

Анна Балашева е музикален педагог и доайен на клавирната школа в Бургас. В концерта, посветен на нея, участие ще вземат учениците от клавирните класове в училището по изкуства. В програма са включени произведения на  Чайковски, Дебюси, Бах, Шопен и др.

Спомени за Анна Балашева и  впечатления за приноса и в клавирната педагогика ще споделят Юлия Ненова  и   ученици на известната пианистка . Зрителите ще видят и откъси от последното интервю направено от възпитаници на училището с Балашева. Материалът бе заснет преди две години по проект „Училищна телевизия” и ще бъде излъчен за първи път.

Още от: култура


Още от: региони


Още от: различно