региони 12 ноем. 2018

За час Средец напълни "Голямото сърце" в центъра на града

И Средец вече си има метално сърце, в което жителите и гостите на града ще могат да събират благотворително пластмасови капачки.

Целта е със събраните пари да се закупи специализирана линейка, с оборудване за спешна помощ с ЕКГ апарат за нуждите на местната болница.

Конструкцията се намира на площад „България”. Инициативата е организирана от „България за младите”, като началото беше поставено през януари тази година в Бургас. 

Отскоро подобни сърца има в Камено и Царево, като предстои такива съоръжения да бъдат монтирани още в Созопол и Малко Търново. 

Сърцето на Средец беше официално открито днес в присъствието на кмета Иван Жабов, директора на МБАЛ-Средец, народния представител от ГЕРБ-Бургас Галя Желязкова.

Първите, които пуснаха пластмасови капачки в металното сърце, бяха децата от ОДЗ „Снежанка”, придружавани от директора Светла Чолакова. Малчуганите се обучават в грижа за природата и ангажираност към социално-значими каузи. 

Към инициативата се присъединиха и служители от Дневния център за деца с увреждания.

Така само за час „Голямото сърце на Средец” беше напълнено. 

В съоръжението ще се събират всякакви пластмасови капачки – от вода, безалкохолно, козметика, паста за зъби, перилни и почистващи препарати. 

Още от: региони


Още от: здраве


Още от: култура